Ny Tastavarden-leder

Del på Facebook

Morten Landråk Asbjørnsen valgt til ny leder i Tastavarden Håndballklubb.

NY LEDER I TASTAVARDEN HK: Morten Landråk Asbjørnsen er leder i Unge Høyre Rogaland, medlem i bydelsutvalget og kommunalstyret for oppvekst i Stavanger. Nå er han nylig valgt til leder i Tastavarden Håndballklubb. Bildet er tatt på trening tirsdag kveld.

Et enstemmig årsmøte i Tastavarden Håndballklubb har valgt Morten Landråk Asbjørnsen (21) til ny leder i klubben med mer enn 300 medlemmer.

Morten har spilt håndball siden han var seks år, og trener seg nå opp etter et skadeavbrekk til neste sesong starter.

– Håndballtilbudet vi har i bydelen er veldig viktig for mange, fra små barn til voksne, å fortsette å utvikle Tastavarden som klubb gir meg en glød, det å kunne bidra til å gjøre noe positivt for andre, gir meg mye, sier Landråk Asbjørnsen.

Den nyvalgte lederen i håndballklubben er også leder i Unge Høyre Rogaland, medlem i Tasta bydelsutvalg, medlem i kommunalstyret for oppvekst i Stavanger, og studerer statsvitenskap ved Universitetet i Stavanger.

– Du har tid til alt dette?

– Da jeg ble forsespurt om å bli ny leder i håndballklubben, tok jeg litt betenkningstid, og fant at – ja, det har jeg både tid og lyst til. Jeg er ikke en person som klarer å sitte i ro. En dag uten møter eller noe annet som skjer, er kjedelig.

Håndballen har vært en stor del av livet til Morten siden han var seks år. Å bli leder for en håndballklubb føyer seg inn i rekken av hans engasjement i samfunnet.

– Jeg har alltid vært samfunnsengasjert. Dugnadsarbeid ligger i roten av vårt samfunn, heller ikke idretten hadde klart seg uten dugnaden.

MORTEN I BYSTYRESALEN: Morten Landråk Asbjørnsen (H) har vært på talerstolen i bystyret flere ganger.

Tastavarden Håndballklubb er en forholdsvis stor klubb i Rogaland, med mer enn 300 medlemmer med smått og stort. Et par årskull har ikke lag. To tredeler av medlemmene er jenter. Nå ønsker den nye lederen i Tastavarden å ta grep for å styrke rekrutteringen.

– Jeg har sett at vi sliter med rekrutteringen, særlig på guttesiden. Med tanke på fremtidige herrelag, er det litt bekymringsfullt. Mange gutter ønsker å spille både håndball og fotball, da bør ikke treningstidene kollidere, det bør gå fint å drive med flere idretter.

Morten skal nå diskutere videre strategier med styret i Tastavarden Håndballklubb.

– For egen regning får jeg si at jeg vil at vi skal bli mer synlige, og for eksempel være mer aktive på skolene.