Strålende musikal

Del på Facebook

HERLIG PREMIERE: ”Tør det – gjør det!”, Tastarustå skole.

Tastarustå skole har gitt oss helt fantastiske revyer i en årrekke. Mandag kveld var det fullt hus under premieren på ”Tør det – gjør det!, ein slags musikal». Vi er fra oss av begeistring.

Nytt av året er at Tastarustå skole har beveget seg fra en tradisjonell revy til en sammenhengende fortelling i form av en musikallignende forestilling i to akter. Det funker!

DE TØR DET OG GJØR DET: Tastarustå skoles 9. trinn. Premieren satt som ei kule. Foto: Bjørn Nibe.

Mari Elisabeth Grøtte Walhovd er meget god i rollen som Simone, hovedkarakteren i forestillingen. Simone må kjempe en ensom kamp, alene mot alle, etter at hun begynte på ny skole og ble tatt for å være gutt.

Espen Løge Pedersen er Frode i ”Tør det – gjør det!”. Han tør det og han gjør det: Alene på scenen, med lyset fra en lyskaster rett mot seg, synger han ”Eg vil verr med deg. Eg e merr enn det du ser. La meg få verr den eg e.” Sterkt. Det er nettopp det som er handlingen i musikalen.

Publikum ler av og med Lars Samuelsen hver gang han sier noe. Det er fordi han rett og slett er morsom, han har et komikertalent.

USTYRTELIG MORSOM: Lars Samuelsen har det, han er et komikertalent. Det fikk han vist under premieren mandag kveld på Tastarustå skole. Foto: Bjørn Nibe.

– Premieren var nesten helt perfekt, det er bare småting igjen. Det var kjempegøy å stå på scenen og få applaus fra en fullsatt sal. Dette er det kjekkeste jeg har gjort på skolen så langt, sier Lars etter premieren.

Vi lo godt av Stine ”Folkens: selfie!” Andresen, som benytter enhver anledning til å ta bilder av seg selv og de i umiddelbar nærhet med mobilen.

SELFIE: – Men nå tar vi først en «selfie», sier Stine Andresen 15 ganger. Foto: Bjørn Nibe.

Vi lo godt av læreren som klagde over svak kaffe i kommunen:

– Hvorfor er den så svak, hvorfor er den så svak (kaffen i kommunen)? (Fritt etter «Svake mennesker» med Gry Jannicke Jarlum).

Vi liker godt dansingen og de gode overgangene mellom alle scenene. Teknikken satt. Godt gjort, når det er 20 mikrofoner og 64 elever involvert i høyt tempo. Husbandet gjør sine saker godt, bra spilt, gutter!

Tastarustå skole involverer samtlige elever i sine årlige forestillinger. Enten på scenen, som teknikere eller band. Imponerende å få til noe så meget bra etter et par uker med øving.

Lisa Kleinbichler er Sara i ”Tør det – gjør det!”. Hun sang vakkert «me må du stola på, og var ellers med i mange scener.

Lisa er en meget glad jente etter premieren.

– Alle var på scenen til rett tid, dette var bare kjekt – spesielt scenen med slossingen satt. De neste forestillingene kommer til å sitte enda bedre, sier Lisa.

– Nå kan vi sove

Tastavis møter tre fornøyde lærere etter at applausen har lagt seg, og etter blomsteroverrekkelse og berettiget skryt til elever og lærere fra Tastarustås skoles rektor, Anne-Marthe N. Basso.

LÆRERE OG INSTRUKTØRER: Astrid Kallenbach-Gustavson, Cecilie Løining Helgesen, Stine Marie Peck og Håvard Bøe. Foto: Bjørn Nibe.

– Vi klarte å gjennomføre premieren med stil, men nå er det viktig å holde trykket oppe tirsdag, onsdag og torsdag. Vi er kjempestolte av det elevene har fått til.

– Nå tør de mer, etter at publikum har sagt klart fra at dette liker de, nå kan vi sove, sier Håvard Bøe, Cecilie Løining Helgesen og Stine Marie Peck.

Forresten:

– Er det noen som blir med på do?

Tastavis utvider saken med bildegalleri og flere intervjuer.