Premiere-mandag

Del på Facebook

Tastarustå skoles 9. trinn har premiere på ”Tør det – gjør det!” mandag kveld.

«TØR DET – GJØR DET!»: Tastarustå skoles 9. trinn presenterer ein slags musikal som har premiere mandag kveld. Foto: Bjørn Nibe.

Tastavis var på skolen søndag ettermiddag og kveld, under den siste gjennomkjøringen før premieren.

Alt er som det pleier å være kvelden før kvelden: Ikke alle replikkene sitter, et par mikrofoner svikter, og ellers er det småting å jobbe med.

”Tør det – gjør det!” er ikke en tradisjonell revy, men en musikallignende forestilling i to akter, med sang, dans, musikk, litt alvor og mye humor. På scenen er også 9. trinns eget husband.

Etter et par uker øving, og denne helgen med to intense øvingsdager, ser det i år igjen ut til å bli en forestilling av høy kvalitet.

SIMONE: Mari Elisabeth Grøtte Walhovd (til venstre) har en av de ledende rollene i forestillingen ”Tør det – gjør det!”som har premiere på Tastarustå skole mandag kveld. Foto: Bjørn Nibe.

Litt om handlingen: Simone, som begynner på ny skole, blir tatt for å være gutt, det fortsetter hun med å være en god stund, med alt det medfører. Publikum får innblikk i mange klasseromssituasjoner, og mange vemmelige øyeblikk. Det er alle mot en.

– Jeg er temmelig nervøs, føler at vi ikke er der ennå, sier Lisa Kleinbichler, som er Sara, en av de ledende rollene i forestillingen, søndag kveld.

Espen Løge Pedersen er Frode i ”Tør det – gjør det!”.

– Jeg er ikke stresset, har ingen premierenerver, dette har jeg vært med på før, sier Espen selvsikkert og rolig.

Mari Elisabeth Grøtte Walhovd er Simone i forestillingen, og hun tror det kommer til å gå bra.

– Det har vært to uker med øving, en uke til hadde vært bra, men jeg er ikke nervøs, sier Mari.

59 elever og fire lærere er involvert i forestillingen.

– Jeg er veldig spent kvelden før kvelden, men jeg har en god følelse, selv om det er litt å rette på før skoleforestilling og premiere mandag. Elevene er positive og flinke. Egentlig er jeg glad det ikke satt som ei kule søndag kveld, sier lærer og instruktør, Stine Marie Peck.

– Elevene må kjenne litt på presset, vi har høye forventninger til dem, sier Cecilie Løining Helgesen, Pecks høyre hånd.

Astrid Kallenbach-Gustavson er sangpedagog, og musikklærer i 20 prosent stilling på Tastarustå skole. Hun har hatt sanggrupper og en-en undervisning med elevene.

– Det må se ut som dere elsker det dere gjør, gå videre om en mikrofon skulle svikte, sa Kallenbach-Gustavson under gjennomgangen av den siste gjennomkjøringen.

Det er få billetter igjen til premieren mandag klokken 18, og noen billetter igjen til forestillingene på tirsdag, onsdag og torsdag.

Billetter fås kjøpt ved å ringe Tastarustå skole. Billetter kan også kjøpes i døren, for de som tar sjansen på at det er billetter igjen da.