Ungdomsbedrift til Uganda

Del på Facebook

Ungdomsbedriften Filmpartner reiser til Uganda 29. mars for å produsere film.

Reisen blir arrangert av hjelpeorganisasjonen Watoto og blir finansiert av ungdomsbedriftens opptjente penger.

Filmpartner består av fem elever ved Akademiet VGS Sandnes. Gjennom et eget fag får de mulighet til å starte egen bedrift. Ungdomsbedrift er et eget fag i 2. klasse på Medier og kommunikasjonslinjen ved Akademiet VGS Sandnes. Gjennom et helt år skal elever starte egne bedrifter som skal driftes og hvor de skal jobbe med ekte kunder på et ekte marked.

På slutten av året skal elevene legge ned bedriftene slik at de lærer alle sider ved hvordan en bedrift fungerer fra oppstart til nedlegging. Målet med faget er å få flere til å starte opp bedrifter etter endt skolegang.

Etter å ha gjennomført en rekke filmprosjekter har ungdomsbedriften opptjent nok penger til å finansiere turen til Uganda. De har blant annet produsert film for kunder som Figgjo, ONS og Stangeland, UKM Sandnes og Sandnes Kommune. Daglig leder i bedriften, Reidar Johannessen, sier til avisen at de har jobbet på spreng den siste tiden for å få alle avtaler i boks.

– Mye arbeid blir lagt inn i hvert enkelt filmprosjekt, og det skal mye koordinering til for å klare å gjennomføre alle prosjektene.

Ungdomsbedriften skal produsere film i Uganda, som skal i ettertid sendes på Stavanger Aftenbladets sine nettsider. I tillegg skal de også hjelpe et medieteam i Uganda med å produsere film fra landsbyene til hjelpeorganisasjonen.

– Vi har den siste tiden tatt vaksiner, hatt foreldremøte hvor vi har gått gjennom hva vi skal gjør mens vi er i Uganda, i tillegg til å ha begynt på et manus til episodene, som skal produseres til Aftenbladet, sier Johannessen.

Lanseringsfilm for Figgjo

Et av de største prosjektene til Filmpartner var produksjonene av lanserings- og promoteringsfilm til Figgjos nye serie. Dette var første gang Figgjo tok i bruk film for å lansere produkter. Videoene har fått gode tilbakemeldinger og har blitt sett av flere tusen både på Facebook og Youtube.

Her kan du se lanseringsvideoen som Filmpartner produserte for Figgjo

De siste ukene har Filmpartner startet nytt prosjekt sammen med ONS, hvor ungdomsbedriften skal produsere motivasjonsfilm til Gründercamp 2014. Prosjektet nærmer seg nå ferdigstilling og innspillinger er gjennomført.

(FOTO: Figgjo AS)

Gode erfaringer

Georg Kvalsvik, prosjektleder i Filmpartner, synes at bedriftsåret har vært lærerikt både på godt og vondt.

– Mye tid har gått til arbeid i ungdomsbedriften, spesielt nå i innspurten til turen ned til Uganda. Alle produktene vi levere fra oss skal være topp kvalitet og det er derfor viktig å være nøye i arbeidet.

Daglig leder bor på Tasta

Daglig leder i bedriften, Reidar Johannessen, bor på Tasta. Han har tidligere gjennomført en rekke flerkameraproduksjoner og andre filmprosjekter. Blant lokale prosjekter er det blant annet flerkameraproduksjoner under Reloadeds første konsert og Tasta Turns 50-årsjubileum i Stavanger Konserthus. Han har også produsert en rekke web-tv innslag for Tastavis.

Flerkamera under UKM i Sandnes

Filmpartners siste filmprosjekt var flerkameraproduksjon under UKM i Sandenes.

– Det er mye logistikk som ligger bak en flerkameraproduksjon, kameravinkler må planlegges, utstyr skal rigges opp og alt må gjennomgås, slik at produksjonen kan gjennomføres uten store problemer. Det var veldig hektisk det de siste 20 minuttene før forestillingen startet, sier Reidar Johannessen.

Saken forsetter under bildet.

(FOTO: Filmpartner)

Skal delta i en rekke konkurranser

Under Entreprenørskapsdagen 2014 skal Filmpartner sammen med en rekke andre ungdomsbedrifter delta i en rekke konkurranser. Entreprenørskapsdagen blir arrangert den 7. mars i Stavanger Forum. Blant konkurransene som ungdomsbedriften er det alt fra Beste ungdomsbedriften, Beste reklamefilm, Beste regnskap, Beste sosiale entreprenørskap og en rekke flere konkurranser.

-Vi har meldt oss på alle konkurranser som vi hadde mulighet til å melde oss på, men det er ikke bare konkurransene vi skal ha fokus på den 7. mars, vi skal også gjennomføre en flerkameraproduksjon i tillegg til å produsere en stemingsfilm fra dagen, sier Johannessen.

Publikumsprisen for beste reklamefilm

En av konkurransene som Filmpartner deltar i er publikumsprisen for beste reklamefilm. Nedenfor kan du se deres bidrag til konkurransen.

//