Biskopen omfavner Tasta

Del på Facebook

Biskopen i Stavanger, Erling Pettersen er på Tasta denne uken. Det er 14 år siden sist en biskop besøkte vår bydel.

Onsdag var han gjest på Tasta Senter, og spiste en utsøkt lunsj på Jordbærpikene.

BISKOPEN PÅ TASTA SENTER: Britt Iren Osmundsen (til høyre) var vertskap da biskop Erling Pettersen spiste lunsj på Jordbærpikene, og ble vist rundt på Rogalands fineste og mest miljøvennlige kjøpesenter. Foto: Bjørn Nibe.

Senterleder Britt Iren Osmundsen var hans bordkavaler. Ellers rundt bordet: Sokneprest Svein Magne Lura og andre, hyggelige mennesker fra kirken.

– Vi ønsker å løfte livskvaliteten på Tasta, og være et treffsted i bydelen, en plass der det skjer ting, og der vi trekker inn lokale lag og foreninger, sa senterlederen til en lyttende biskop.

– Guds fred skal være med alle her, og maten, sa biskop Pettersen etter at den ene lekre retten etter den andre hadde fått sin plass foran de prominente gjestene ved det reserverte timannsbordet.

Etter lunsjen, ble biskopen tatt med på en omvisning på senteret. Både helsestasjonen, treningssenteret SATS og Tasta Helseloft fikk genuin oppmerksomhet fra biskopen.

– Tasta Senter er et veldig bra senter. Jeg liker spesielt filosofien om at senteret skal være et treffsted og sted for økt trivsel og livsglede, og ikke bare en pengemaskin, sier biskopen til Tastavis.

Bispevisitasen fortsetter med gudstjeneste på Tasta sykehjem, historisk vandring i bydelen, kulturkveld i Tasta kirke (torsdag kveld), visitasgudstjeneste, kirkekaffe og visitasforedrag  i Tasta kirke søndag formiddag.