Nydelig og minnerik konsert med Jan Høiland

Del på Facebook

Ingen stoler ledige da Jan Høiland og Reidar Jonassen underholdt og rørte til tårer på konserten på Tasta sykehjem.

KONSERT PÅ SYKEHJEMMET: Jan Høiland og Reidar Jonassen hadde en særdeles vellykket konsert på Tasta sykehjem fredag ettermiddag. Foto: Bjørn Nibe.

Jan Høiland fylte 75 år i torsdag. Han har hatt et liv fylt med vin og roser, og en suksessrik karriere som sanger og artist. En karriere som ennå holder godt, med en stemme som fortsatt varmer tusener.

– Vil du danse med meg, sang Jan Høiland. Ja, sa Randi Nesvik, og fikk en eksklusiv dans til nettopp ”Vil du dansa med meg”.

Reidar Jonassen varmet opp et forventningsfullt og godt voksent publikum fredag ettermiddag med tre sanger. Ingen av dem brydde seg om å se åpningsseremonien fra OL.

– La oss leve for hverandre, og ta vare på den tid vi har (Gluntan sin storslager fra 1969), sang og spilte Jonassen til det takknemlige og lydhøre publikummet, som elsket hver eneste tone fra Jonassen.

Da Jan Høiland entret scenen, spøkte og sjarmerte han, og tullet litt med sin kollega, samarbeidspartner og orkesterleder Reidar. Men det er vemodig alvor også:

– Min datter reiste til himmelen da hun var 46 år, Jorun reiste da hun var 43 år, sa Høiland før han fremførte ”Jeg undrer”.

”Hvem vet om en ny dag vil komme. Rekk meg din hånd, og du skal se at alt som skjer fins det en mening med. Se på sol, se på hav, se på kjærlighet. Alt må være der om vi skal leve.”

Der og da var det mange tårevåte øyne i aktivitetsavdelingen på sykehjemmet.

FULLT HUS PÅ JAN HØILAND-KONSERT: Jan Høiland og Reidar Jonassen begeistret og varmet et stort publikum på Tasta fredag ettermiddag. Foto: Bjørn Nibe.

– Jeg er fornøyd med konserten, den ble like vellykket som alle de andre konsertene. Miniturneen har vært fantastisk så langt, sier Høiland.

På konserten på Skipper Worse Ledaal torsdag formiddag var det fullt hus, mange kom ikke inn. Torsdag kveld hadde Høiland plateslipp på sin nye cd; ”The days of wine and roses”.

HEDERSGJEST: Reidar Jonassen inviterte Randi Nesvik til konsert. Jan Høiland og Jonassen la igjen uslettelige inntrykk på Tasta sykehjem. Foto: Bjørn Nibe.

Høiland og Jonassen har jobbet sammen i mange år og kjenner hverandre godt, på og utenfor scenen. Det vises og høres under konsertene de har sammen.

De vitser og spøker, og forteller en liten historie om sangene før de spilles. Sanger som bringer frem gode minner, fra da «Ønskekonserten» på NRK radio var meget populær: «Send me the pillow», «Ramona», «Edelweiss», «Hvite roser  fra Athen» og selvsagt «Tio tusen røde rosor», Jan Høilands største hit, som solgte i 65.000 eksemplarer og er blant de mest spilte på radio og fester for de over 40.

– En veldig fin konsert, Jan og Reidar passer så godt sammen, sier Randi Nesvik. Hun hadde en av fire hedersplasser rett ved scenen.

HEDERSGJESTER: Fra venstre: Anne Mai Neumann, Randi Nesvik, Astrid Arnesen og Marit Prøis. Foto: Bjørn Nibe.

Lørdag fra klokken 14 opptrer Jan Høiland på «Jazz på Arkivet» i Stavanger sentrum.

Neste uke er Jan Høiland og Reidar Jonassen på Blidensol sykehjem på Åsen (mandag 10. februar klokken 11.30). Rennesøy tirsdag 11.2. (Rennesøy aktivitetssenter kokken 11), Finnøy onsdag 12.2.(eldreheimen klokken 14), og Finnøy flerbrukshall klokken 15, Om kvelden: kirkekonsert i Fogn kirke klokken 20. Rosendal eldrehjem får besøk av Høiland og Jonassen torsdag 13.2. klokken 16. Torsdag, etter konserten på Rosendal er det Boganes som får besøk.

Lørdag 15. februar spiller Jan sammen med Lille-John og Odd Kåre Bjerga til dans på Alstor hotell.