Gratiskonsert: Jan Høiland på Tasta sykehjem fredag

Del på Facebook

Plateaktuelle Jan Høiland har konsert på Tasta sykehjem fredag klokken 17.

JAN HØILAND TIL TASTA: Gratiskonsert på sykehjemmet fredag. Foto: Bjørn Nibe.

Jan Høiland fyller 75 år torsdag 6. februar. Samme dag gir han ut sin nye plate; «The days of wine and roses” .

Fredag ettermiddag er dørene åpne på Tasta sykehjem for alle som vil oppleve jubilanten og den folkekjære artisten, mest kjent for landeplageren ”Tio tusen røde rosor”.

– Det er gratis inngang for alle som vil se og høre Jan Høiland og Reidar Jonassen, vi booket konserten onsdag ettermiddag, etter at de hadde en ledig time i et travelt konsertprogram, sier Ingrid Fonstad og Anbjørg Kiplesund på sykehjemmets aktivitetsavdeling.

Både Høiland og Jonassen har opptrådt på Tasta sykehjem før, og er begge blant artistene beboerne har ønsket tilbake.

– Jeg ser frem til å opptre på Tasta igjen, sier Jan Høiland til Tastavis.

Høiland bor selvsagt på Tasta når han er i Stavanger; i Rødknapplia.

– Toril og Svein Tvedt er to gode venner av meg, de har hjulpet meg slik at jeg kan leie en fin leilighet på Tasta, der er det plass til meg og besøk fra familien. En stor takk til dem, sier Høiland til Tastavis, på Tasta sykehjem onsdag ettermiddag – rett før han og Reidar kjører for å ta båten til Kvitsøy og konsert.

Traff sin store kjærlighet i Harstad

Jan Høiland er født i Stavanger. Da han var 19 år traff han sitt livs kjærlighet, Bjørg – på Viking hotell i Harstad under en spillejobb på hotellet. Bjørg, som var meget flink til å tegne, døde i 2011.

I dag bor Jan Høiland i Sverige, i Eskilstuna. Der bor også sønnen Jan Erik (49), også han musiker, med eget band.

Jan Høiland har et meget hektisk program fra nå og de neste to ukene. Onsdag kveld opptrer han på Kvitsøy med Reidar Jonassen. Torsdag formiddag er det Stokka sykehjem og Skipper Worse Ledaal som får storfint besøk av 75-årsjubilanten og alle de røde rosene. Torsdag kveld blir altså den nye, fine platen gitt ut, samtidig med konsert i Stavanger sentrum.

Fredag ettermiddag er det Tasta som bør kjenne sin besøkelsestid. Konsertstart 17.00 på Tasta sykehjem.

Sofistikert og fin, ny plate

Tastavis har hørt gjennom Jan Høilands nye plate. Etter to gjennomspillinger, får vi lyst til å høre platen en gang til, minst. Stemmen til Høiland passer godt til produksjonen og den gode backingen til Bernt Sverre Kvam & co. Kvam står også bak den gode produsentjobben

– Det ligger to års arbeid bak ”The days of wine and roses”, jeg har betalt hele produksjonen selv, og har med meg gode musikere på platen, jeg vet jeg synger bra, så får mottagelsen bli som den blir, sier Høiland.

TIL TASTA FREDAG: Jan Høiland og Reidar Jonassen spiller live på Tasta sykehjem fredag klokken 17. Konserten er gratis og åpen for alle. Foto: Bjørn Nibe

En rekke opptredener

Lørdag spiller Jan Høiland Jazz på Arkivet. Neste uke er Jan Høiland og Reidar Jonassen på Rennesøy, Finnøy, Fogn og i Stavanger, med opptredener på blant annet Finnøy eldrehjem, Finnøy flerbrukshall, kirkekonsert på Fogn, og konsert på Rosendal sykehjem.

– Takk til Reidar Jonassen, han hjelper meg, med mye, blant annet booking, – før, under og etter konsertene, og er mitt orkester på konsertene, sier Jan Høiland.