Orden med TOOLS

Del på Facebook

I Finnestadsvingen 29 i Dusavik ligger hovedkontoret til TOOLS i Stavanger, med et kundetilpasset lager og en omsetning på 190 millioner. 

TOOLS er Norges ledende leverandør av kvalitetsverktøy til olje- og gassindustrien. Lagerhyllen er lang og høy, med 390 000 lagerførte artikler og 900 merkevarer.

TOOLS: Jan Asle Espeland på lageret med ”Stud-bolt 1½”x350mm». Foto: Bjørn Nibe.

– Vi har skrudd sammen Nordsjøen med disse stud-boltene siden starten av oljeeventyret, sier salgssjef Jan Asle Espeland og viser frem en av boltene som er produsert i Italia, ”Stud-bolt 1 ½”x350mm. Bedriften lagerfører bolter i ulike størrelser og dimensjoner, og de lages også på mål.

Medarbeiderne i Dusavik flyttet inn i nytt bygg 15. februar 2007. Kontor- og lagerarealet er på 3500 kvadratmeter. Der har bedriften 35 medarbeidere, på salg, lager, teknisk support, logistikk, innkjøp, økonomi og andre støttefunksjoner. Bedriften har verktøy, personlig verneutstyr, forbruksmateriell, arbeidsklær og produkter og løsninger som holder orden på verktøy og utstyr – både for dem i verkstedet og for de som er ute på oppdrag, som komplette verktøykabinett; TENGTOOLS.

– De to største produktområdene i TOOLS Stavanger er bolter og personlig verneutstyr, og flere store oljeselskap er hovedkundene. Et inkluderende arbeidsmiljø med stor grad av ansvar til den enkelte medarbeider er svært viktig for oss, sier Espeland og leder i Stavanger, Per Rogdeberg.

HMS og trivsel

Hos TOOLS er lageret kundetilpasset, lagerhyllene er lange og høye. Hvis et verktøy blir ødelagt på en arbeidsplass, må riktig produkt være tilgjengelig, på eget lager eller kunne leveres veldig raskt.

– Det er helt avgjørende med rett lager og produkt. Vi leverer kvalitet og er kundens ekspert, vi hjelper kundene til å ta det rette produktvalget. Vi kaller det relasjonssalg, sier Espeland og Rogdeberg.

HMS, et godt miljø, engasjement og trivsel beskriver timene vi var hos TOOLS i Dusavik. På vår tur gjennom kontorfløyen, det imponerende lageret og vareutleveringen er det flere som plystrer. Trivselen sitter i veggene. Folk spøker, smiler og jobber. Det er system, orden og arbeidsglede.

– Det beste med TOOLS er det gode miljøet. Alle er positive og hjelper hverandre, sier Cecilie Jørgensen. Hun har jobbet i bedriften i snart ett år, og får kake med lys på i februar.

REGISTRERING: Bjørnar Kleppa og Magne Nordbø registrerer varer. Foto: Bjørn Nibe.

En med lengre fartstid er Magne Nordbø på vareutlevering og Ann Helen Stensen på salgsavdelingen. Stensen har jobbet i samme bedrift i nær 29 år, først i Rogaland Jernvare, så i Dusavik.

– Her har jeg verdens beste kolleger og en trygg og god arbeidsplass. Jeg trives kjempegodt, sier Stensen.

Nordbø har jobbet i snart ti år i bedriften, etter mange år på Øglend.

– Jeg registrerer blant annet det som skal ut, mange kommer og henter varer også. Her er det en veldig bra arbeidsplass, sier Nordbø.

På vei ut viser Rogdeberg og Espeland fotografen den skinnende fine motorsykkelen til regiondirektør Erling Husvæg. Det er en Moto Guzzi 57-modell, et italiensk lite vidunder.

TOOLS Stavanger: Per Rogdeberg på motorsykkelen til regionsdirektør Erling Husvæg. Foto: Bjørn Nibe.

– Vi skaper resultater og har det veldig sosialt hos oss. Vi deltar i og sponser Landsbyrittet, vi sponser lokal breddeidrett. Det er en uformell tone her. Vi jobber med langsiktige kontrakter og langsiktige relasjoner, sier Rogdeberg og Espeland.

Fakta:

TOOLS er på mer enn 200 steder i Norden, og omsetter for åtte milliarder svenske kroner i året. 2700 jobber i selskapet. Hovedkontoret i Stavanger er i Dusavik. Der jobber 35 medarbeidere. Kundetilpasset lager. Bolter og personlig verneutstyr er de to største produktområdene. Omsetning: 190 millioner norske kroner. Statoil, Exxon Mobil, Conoco Phillips, North Atlantic Norway, Dolpin Drilling, Aker Solution og Halliburton er et utvalg selskaper som har rammeavtaler med TOOLS.

TOOLS har orden i sakene og 350.000 lagerførte artikler. Foto: Bjørn Nibe.

Artikkelen er fra siste papirutgave av Tastavis, i en fast serie med reportasjer fra Dusavik i Stavanger.