Helseloftet utvider

Del på Facebook

Åtte selvstendige helsebedrifter holder til på Tasta Helseloft. Snart får de følge av en lege og en fotterapeut. 

Nyeste tilskudd på Tasta Helseloft, i toppetasjen på Tasta Senter, er refleksolog Bente Figved. I det som er byens tøffeste og kanskje beste helsehus.

– I april starter en lege som er spesialist i fysikalsk medisin og rehabilitering opp egen praksis hos oss. Han skal spesielt jobbe med ultralydundersøkelse av skuldre og idrettskader. Og i juni begynner en fotterapeut, det er det flere pasienter som har etterspurt, sier Bjørnar Johannesen, fysioterapeut, akupunktør og primus motor for etableringen av Tasta Helseloft til Tastavis.

TASTA HELSELOFT: Primus motor Bjørnar Johannesen (i rødt, sittende) under ett av sine kurs. Nå utvider Tasta Helseloft med lege og fotterapeut. FOTO: Bjørn Nibe.

Ett av Johannesens desiderte hovedmål som fysioterapeut er å forsøke å lære pasientene øvelser og teknikker som gjør at de selv kan forebygge muskel- og skjelettplager, for da unngår pasientene lettere at de blir avhengige av behandling.

– Vi samarbeider med de andre helsebedriftene på Tasta Helseloft hvis pasientene har behov for tverrfaglig behandling, sier Johannesen.

I den lyse og romslige treningssalen med utsikt over bydelen, kan pasientene til Johannesen få individuell treningsveiledning, eller delta i en av treningsgruppene (rygg/nakkegruppe, avspenningsgruppe, lavterskel treningsgruppe).

Viking- og Vidar-kiropraktor

Kiropraktor Christer Robertson er tidligere aktiv fotballspiller, med A-lagskamper for både Viking og Vidar, samt aldersbestemte landslag. Han har derfor en spesiell interesse innen både forebygging og behandling av idrettskader der han blant annet har vært medisinsk ansvarlig for fotballag i 2 og 3 divisjon, samt håndballspillere på eliteserienivå.

Christer har en bred arbeidserfaring fra flere veletablerte tverrfaglige klinikker i distriktet, og behandler pasienter i alle aldersgrupper. Foruten kompetanse på behandling av rygg- og nakkeproblematikk, har han videreutdanning og erfaring innen behandling av blant annet ankel-, kne-, hofte-, håndledd- og skulderproblematikk.

KIROPRAKTOR: Christer Robertson har en spesiell interesse for forebygging og behandling av idrettskader.

 Tasta-osteopat Hilde Seland

Osteopat Hilde Seland er født og oppvokst på Tasta. Hun er utdannet fysioterapeut i Nederland, og har en 5-årig deltidsutdannelse i Osteopati ved Nordisk Akademi for Osteopati i Oslo. Hun har i 11 år jobbet som osteopat og fysioterapeut på Østlandet.

– Kroppen er en helhet, bestående av ulike systemer i nært samspill.  Blir det en ubalanse i ett av disse systemene, kan det få følger for helheten. Det er viktig å finne årsaken til hvorfor en eller flere plager har oppstått, og vedvarer. For eksempel kan rygg- og nakkeproblemer kan i noen tilfeller ha sitt utspring foran i mage, bryst og hals regionen. Derfor er det viktig å behandle også disse områdene, ikke bare der symptomene oppstår.

Lightning Process

LP-instruktør, Coach og sosionom Janne Eiane Heggebø er den eneste instruktøren i Stavanger som i dag tilbyr kurs i Lightning Process, et kurs over tre dager som gir kunnskap om blant annet sammenhengen mellom kropp og sinn, fysiologiske og psykologiske mønstre, nevroplastisitet og språkets betydning. Satt sammen med enkle øvelser og egne ressurser, gir kurset et verktøy til å påvirke eget liv og egen helse på en positiv måte. Tidligere måtte man til London for å ta dette kurset.

LP-instruktør, Coach og sosionom Janne Eiane Heggebø. Foto: Bjørn Nibe.

– Ved å påvirke egen helse, både fysisk og psykisk, kan du bli din egen livsveileder. Forståelsen for egen situasjon – og hvordan påvirke eget liv med enkle mentale øvelser, kroppsbevegelser og språk, bryter ned unyttige mønstre og erstatter dem med nye. Vi bør være flinkere til å snakke godt til oss selv og andre, og gjerne slippe litt på kravene noen ganger, sier Eiane Heggebø.

Forebygging med Lena Eiane Aarre

Lena Eiane Aarre er utdannet innen helhetsmassasje fra Sola Helsefarm, og driver helsebedriften The Nest på Tasta Helseloft.  

Det er viktig å forebygge før det blir et problem med stiv nakke, vond rygg og hodepine. Jeg tilbyr en deilig pause fra hverdagen med massasje og velvære som løser opp stram muskulatur, forebygger og demper stress, gir avslapning, økt sirkulasjon og mer energi, sier Eiane Aarre.

Ernæringsfysiologer

Stavanger Ernæringsklinikk drives av ernæringsfysiologene Hege Engedal Brun og Anbjørg Marie Hellestræ. De ønsker å gi deg kostholdsveiledning som fremmer god helse og forebygger sykdom. Engedal Brun er utdannet ernæringsfysiolog med en bachelorgrad i ernæring. I tillegg er hun utdannet sykepleier, med erfaring fra både somatisk og psykiatrisk institusjon.

– Jeg har spesiell interesse for matintoleranser og hvordan et riktig kosthold for nettopp deg kan redusere både mageproblemer og andre plager, sier hun.

Hellestræ er utdannet ernæringsfysiolog og miljøterapeut med en bachelorgrad i ernæring. Hennes fokusområder er vektproblemer, i tillegg til mental helse og ernæring

– Jeg er opptatt av vektproblemer og livsstilssykdommer, og hvordan små, men viktige endringer kan gi store gevinster, sier Hellestræ entusiastisk.

Helsefremmende livsstil

Fride Veronika Raaum driver Velvære og trivsel, og tilbyr massasje og råd og veiledning om avspenningsteknikker for en balansert og helsefremmende livsstil. Bente Figved er uteksaminert som Reflexology Therapist i Houston Texas, og er heleloftets nyeste tilskudd av behandlere, og bedriften B-now.

– Soft Touch Reflexology er en behagelig behandlingsform, som ved lett press på spesifikke punkter på føttene, hender eller øre stimulerer kroppens egen selvhelbredende krefter og evne til å gjennomrette balanse i kroppen, sier Figved.

TASTA HELSELOFT: Ni behandlere på helseloftet. Flere kommer. FOTO: Bjørn Nibe.

I løpet av våren blir det åpen dag på Tasta Helseloft.