Fotball: nye jentelag

Del på Facebook

Etter noen års pause, er det igjen jentefotball i Tasta IL.

GØY MED FOTBALL: MJ10 på trening på Tastaveden kunstgress. Foto: Bjørn Nibe.

Med kledelige, rosa vester og rosa fotballer trener åtte og ni år gamle jenter på Tastaveden kunstgress. De er bydelens ferskeste og gladeste fotballspillere.

Helma Matre Henrichsen er 8 år. I mai fyller hun 9.

– Jeg spiller håndball også, fotball er gøy. Treneren er flink og grei.

Det synes lagvenninnen Sine Dyrnes (9) også.

– Det er kjempegøy å trene fotball, sier Emma Kvalevåg (snart 9), før hun og resten av de ivrige, unge fotballjentene løper ut på kunstgresset igjen.

To lag i Tasta, 15 i VBK

– Vi har meldt på to lag til Rogaland Fotballkrets’ kretsserie, i MJ10 klassen. De skal spille 5’erfotball denne sesongen, og vi satser på mange flotte pasninger og mål, sier daglig leder i Tasta IL, Rune Harestad.

– Jentene er topp motiverte og har hatt tre treninger så langt, og det er plass til flere jenter som vil trene fotball, sier lagtes hovedtrener, Rune Sævik.

Med seg har han tre foreldre som hjelper til under treningene. Neste trening er mandag 3. februar klokken 17 på Tastaveden kunstgress.

Vardeneset Ballklubb, bydelens største fotballklubb, og en av de aller største klubbene i Rogaland, har til sammenligning 11 jentelag i barnefotballen og fire lag med jenter i ungdomsklassene.

– Vi har jentelag i samtlige årsklasser fra 7 år (født 2007) og opp til jenter 16 år. Bare i 2002-årskullet har VBK nærmere 50 jenter, sier daglig leder i Vardeneset Ballklubb, Jørn Brekke. 

I høst startet POL treninger for 4-åringer, med flere jenter på banen.

– Det er potensiale til minst 20 jentelag i Tasta bydel, sier Trond Tengesdal, daglig leder i Rogaland Fotballkrets, fornøyd med at Tasta IL har et tilbud for jenter igjen.

JENTEFOTBALL I TASTA: – Fotball er kjempegøy, sier Tasta Minijenter 10. Foto: Bjørn Nibe.