Helgø Meny Tasta er best på Røde Kors-pant

Del på Facebook

Pantelotteriet i Rogaland slår alle rekorder. Beste av alle: Helgø Meny Tasta. 

MEST TIL RØDE KORS: Helgø Meny Tasta. Jeanette Haugvaldstad og Iselin Husebø jobber på Helgø Meny Tasta. som gir mest av alle i Rogaland til Røde Kors. FOTO: Bjørn Nibe.

Aldri før har innbyggerne i Rogaland trykket så mye på knappen for Pantelotteriet som i 2013. Slik har de bidratt med over 2,1 millioner kroner i støtte til Røde Kors sitt humanitære arbeid.

– Vi har snille og miljøbevisste kunder på Helgø Meny på Tasta Senter, dette er vi kjempefornøyde med, sier Oddvar Hanasand, markedssjef i Helgø Meny Rogaland til Tastavis.no.

Helgø Meny på Tasta åpnet 25. oktober 2012, samtidig som Tastasenteret åpnet, og omsetningstallene bare øker.

– Vår butikk på Tasta øker mest blant alle våre butikker, jeg har aldri opplevd en så stor prosentvis vekst, sier Hanasand.

Tastavis treffer en fast kunde på senteret torsdag ettermiddag, miljøbevisste Eivind Rasmussen ved panteautomaten.

– Her panter jeg, og her er det bra, sier Rasmussen.

FAST PANTER: Miljøbevisste Eivind Rasmussen. Foto: Bjørn Nibe.

Jeanette Haugvaldstad og Iselin Husebø jobber på Helgø Meny Tasta.

– Vi har god stemning i butikken, veldig mange kjekke ansatte som kommer godt overens. Vi har det kjekt på jobb og det merker kundene. Kundene er miljøbevisste her. Kundene som kommer smiler og er glad, og takker for god service, sier Haugvaldstad.

HER: Kundene på Helgø Meny Tasta, på Tasta Senter gir mest til Røde Kors. Foto: Bjørn Nibe.

Pantelotteriet er et miljøvennlig lotteri der tomme bokser og flasker brukes som innsats i panteautomater, med gevinster fra 100 kroner og opp til 1 million kroner. Overskuddet går til Røde Kors. Ved å trykke på Røde Kors-knappen i stedet for den vanlige panteknappen, gir du Røde Kors mulighet til å løse enda flere viktige oppgaver.

I fjor mottok Røde Kors nær 23,8 millioner kroner i støtte fra Pantelotteriet, hvorav 2 115 000 kroner stammet fra Rogaland. Av dette får også lokallagene penger til tiltak i nærmiljøet.

Ut fra markedsandel, altså hvor stor andel av den totale panteomsetningen som går til Pantelotteriet, er det altså Helgø Meny Tasta i Stavanger som er best.

Topp 3 Pantelotteri-butikker i Rogaland, basert på markedsandel:

1. Helgø Meny Tasta i Stavanger: 17,2 prosent
2. Kiwi Lervig Brygge i Stavanger: 16,7 prosent
3. Rema 1000 Sola i Sola: 16 prosent

Fremdeles flere milliongevinster igjen

Selv om 11 personer har vunnet 1 million kroner i Pantelotteriet i 2013, er det fremdeles fire milliongevinster igjen.

Pantelotteriet har siden oppstarten i 2008 bidratt med mer enn 71 millioner kroner i støtte til Røde Kors. Når Pantelotteriet er helt utbredt vil det kunne gi 30–40 millioner kroner til Røde Kors hvert år.