Gjenbrukgslede

Del på Facebook

Stinn brakke på Tastaveden skole under loppemarkedet til Tasta skolekorps. 

Køen var lang da Tasta skolekorps åpnet dørene til sitt tradisjonsrike loppemarked lørdag. Vel inne på loppemarkedet på Tastaveden skole var det tusenvis av lopper og hundrevis av besøkende. De sikret seg alt fra sportsutstyr til service, lamper, datautstyr, instrumenter, klær, bøker og leker og mye mer. Mange gjorde flere kupp.

LOPPEMARKED: Tasta skolekorps’ loppemarked samlet hundrevis lørdag formiddag. Foto: Bjørn Nibe.

Dagene før i dag har folk ryddet i kjeller og på loft, i skuffer og skap, for å gi lopper til skolekorpset, i stedet for å kaste ting som er fullt brukbare. Det kalles gjenbruk, og blir stadig mer populært.

Under auksjonen ble det lagt frem 36 gjenstander. En myndig og bestemt auksjonarius, Steinar Knutsen skapte temperatur i gymsalen på Tastaveden, og de mest populære loppene ble solgt for mer enn 1000 kroner hver.

En sort flosshatt i originaleske fra New York gikk for 1200 kroner. En mannsbyste i gips ble solgt for 3000 kroner.

Mathias Kleivane sikret seg en stor sekk med forskjellig i lego, etter en heftig budrunde. Knutsen banket det siste budet til 1300 kroner.

– Det er gøy å bygge, til jul fikk jeg en bok om lego. Nå skal jeg hjem for å bygge mer, sa Mathias før han gikk fra loppemarkedet. Pappa betalte, og bar den store, tunge sekken til bilen.

Jonas Molde Hollund kjøpte brukt datautstyr i store mengder.

Dataentusiast Jonas Molde Hollund. Foto:Bjørn Nibe

– Jeg liker veldig godt data. Når jeg ikke har så mye penger, er det greit å sikre seg utstyr jeg kan bruke. Jeg bygger datamaskiner og er fascinert av den teknologiske utviklingen, fra Steve Jobs sine første tanker og til alt vi ser i dag, sier Jonas (12).

Anna Skagestad kjøpte en veske, en boks og en lommebok, og var sammen med fire venner fra Tasta skole.

– Det er greit å kjøpe brukte ting, det er billig og så slipper vi å kaste så mye, sier Anna.

Anna Skagestad og fire venner fra Tasta skole. Foto: Bjørn Nibe.

Kultur og god stemning

Tasta skolekorps har arrangert loppemarked på Tastaveden skole et kvart århundre. Instrumenter og uniformer er dyrere enn kanskje folk flest vet, og loppemarkedet er en av hovedinntektkildene til det meritterte korpset.

Frøya Iversen Hopsdal og Sofie Natvik Tøftum, to fornøyde jenter på loppemarked. Foto: Bjørn Nibe.

Loppemarkedet er gjort mulig på grunn av en stor innsats i og rundt skolekorpset. Foruten de kjærkomne pengene som kommer inn, bidrar det til styrket samhold, god stemning og en innsats for lokalmiljøet.

– Det er bygget opp en kultur og en stemning som er veldig bra.  Jeg er imponert over måten ledelsen for loppemarkedet håndterer et så stort arrangement, og at så mange holder fast ved det, det er kontinuitet, selv om unger har sluttet i korpset, sier Trude Hartvigsen.