Minnerik julefest

Del på Facebook

Ragnhild og Terje Hadland sang og spilte kjente og kjære julesanger da Tasta Sykehjem hadde julefest for 200 beboere og spesielt inviterte.

JULEFEST: Ragnhild og Terje Hadland sang og spilte på sykehjemmets julefest.

Sykehjemmets kokk, Øyvind Ask og hans ti assistenter disket opp med pinnekjøtt og multekrem til dessert da det var julefest på byens største sykehjem.

PINNEKJØTT: Øyvind Ask får hjelp med maten av Anbjørg Kiplesund og Ingrid Fonstad.

Ved ett av de mange fint pyntede bordene hygget Birgit Aaartun (89) og Tordis Nilsen (88) seg.

– Vi har det meste, og har ikke bruk for en eneste ting. Likevel blir vi snøden hvis vi ikke får noe fint, sier Aaartun

Hun vokste opp med ti søsken.

– Jeg husker vi ble mette, alle søsknene fikk akkurat likt, minnes hun.

GLADE ELDRE: – Kokken skulle hatt gullmedalje, sier Birgit Aaartun (89) og Tordis Nilsen (88).

Mette, det ble samtlige på julefesten.

– Kokken Øyvind skulle hatt gullmedalje, og her på Tasta Sykehjem har vi det helt fantastisk bra, sier de trivelige, eldre damene etter endt, velsmakende måltid.

– Savnet forsterkes i julen

Terese Bue Kessel er ny sykehjemsprest fra i høst. Hun snakket godt og gripende om julen og savnet mange kjenner på i julen.

– Alle har noen de savner i julen. I julen blir det gode bedre, og det vanskelige blir vanskeligere. En julefest på sykehjemmet har lys, glede og varme over seg, der fellesskapsfølelsen er viktig. Det handler om å ta vare på de gode stundene. Men midt i det vakre er savnet, som forsterkes i julen – å sette ord på savnet, å snakke sant om livet, er så viktig, sier Bue Kessel.

PREST: Terese Bue Kessel er sykehjemsprest. – Savnet forsterkes i julen, sier hun.

Tasta Sykehjem er Stavangers største sykehjem med 260 ansatte, 145 heldøgnsplasser og 27 dagplasser. Sykehjemmet bygger på et kristent menneskesyn, der verdier som nestekjærlighet, omsorg, menneskeverd og likeverd står sentralt.

Sykehjemmet har et rikholdig og variert program hele året, så også i desember. Julaften er det julegudstjeneste, i romjulen vises julefilm på storskjerm, og det er juletrefest med allsang og gang rundt juletreet. Nyttårsaften er det nyttårsgudstjeneste. Disse arrangementene er åpne for alle.