Vakker huskonsert

Del på Facebook

7,5 tonn publikum samlet til konsert i stuen til familien Gustavson på Tasta. 

Hjemme hos ekteparet Astrid Kallenbach-Gustavson og Kjetil Gustavson underholdt Trio Triola og flere musikervenner naboer, venner og venners venner i en fullsatt stue . Vi telte nærmere 100 publikummere, som satt på benker, stoler og sofa, i stuen og det åpne kjøkkenet i Langøyveien på Tasta søndag kveld.

Astrid Kallenbach-Gustavson sang foran nær 100 i egen stue. FOTO: Bjørn Nibe.

– I Tyskland har de en tradisjon med huskonserter, og siden vi flyttet til Tasta i 2007 har vi hatt en tradisjon med en julehuskonsert for naboer, venner og venners venner, sier Kjetil Gustavson

Kona Astrid, som er fra Leipzig, jobber som tysklærer på Tastarustå i deltidsstilling, og er selvstendig næringsdrivende musiker.

Søndag kveld sang og spilte hun og hennes kolleger og venner i alt 20 sanger; julesanger, kammermusikk, musikalmusikk, operetter og barokk, ti før pausen og ti etter. Sangelev Johanna Færstad Nilsen (13) sang «En stjerne lyser i natt» på nydelig og sart vis.

Johanna Færstad Nilsen, til høyre, sang «En stjerne lyser i natt».

– Vi hadde alltid åpent hus hjemme, jeg liker å dele på talentet og musikken, jeg er så heldig som har med musikere fra Stavanger Symfoniorkester, sier Kallenbach-Gustavson, som foruten Trio Triola, hadde med seg Jasmina Zivic på fløyte, Milan Adamovich på engelsko horn og Åsne Fluge James på fiolin på den uforglemmelige huskonserten.

– Fornøyd med kvelden, Astrid?

– Ja, veldig. Da jeg kom opp trappen til stuen og så hvor mange som hadde kommet en søndag kveld, ble jeg skikkelig overrasket. Tanken med disse huskonsertene er å skape et godt nabolag.

Kjetil Gustavson er stolt av kona si, og fornøyd med at gulvet holdt.

– Fantastisk å se Astrid opptre i stuen vår, med så mange gode musikere. Det er stas at folk prioriterer å komme på julehuskonsert i en travel hverdag, men nå nærmer vi oss smerteterskelen for bærekonstruksjonen i huset.

Einar Schwebs er nabo til Astrid og Kjetil. og var på sin fjerde huskonsert i Langøyveien.

– Kjekt å bli invitert, en slik konsert er et spesielt og strålende tiltak, mange lever et helt liv uten å hilse på naboen, men her i Langøyveien har vi en sosial profil, sier Schwebs.

Kjetil Gustavson og Astrid Kallenbach-Gustavson. FOTO: Bjørn Nibe.

Trio Triola er en Stavangerbasert trio med vokal, fiolin og piano og består av Astrid Kallenbach-Gustavson (vokal), Milan Rabrenovic (piano) og Una Maja Vagner (fiolin). Trioen ble dannet våren 2005 på Institutt for Musikk og Dans ved Universitetet i Stavanger (UiS), og har siden den gang hatt en rekke opptredener i Norge og Tyskland.

Astrid Kallenbach-Gustavson (vokal) er opprinnelig fra Leipzig i Tyskland hvor hun studerte sang ved musikkskolen Johann Sebastian Bach, under ledelse av Steffi Schlegel. Hun har videreutdannet seg i sang hos professor Viggo Pettersen ved UiS. Hennes repertoar spenner fra barokkmusikk via opera og operetter til musikaler – noe som har gitt henne en rekke oppdrag i både Norge, England og Tyskland. I 1999 og 2002 vant Kallenbach-Gustavson førstepris i musikkonkurransen ”Jugend musiziert” i Sachsen i Tyskland, en region med 4,3 millioner innbyggere.

Milan Rabrenovic. Foto: Bjørn Nibe.

Milan Rabrenovic (pianist) tok sin mastergrad i piano ved UiS, hvor han i dag jobber som klaverakkompagnatør. Rabrenovic er fast vikar i Stavanger Symfoniorkester (SSO) og kommer opprinnelig fra Beograd i Serbia, hvor han tok sin bachelorgrad ved musikkfakultetet ved University of Arts. I 2002 vant Milan en internasjonal pianokonkurranse i Athen, og i samme konkurranse mottok han en pris for beste tolkning av klassiske stykker. Milan har vært solist i Belgrade Philharmonic Orchestra og Radio Symphony Orchestra of Serbia. Milan har vunnet en rekke priser for sitt fremragende pianotalent og har turnert med ulike programmer i Norge, Serbia, Tsjekkia, Frankrike og Italia.

Una Maja Vagner er fiolinist i SSO og tok sin mastergrad i fiolin ved UiS. I likhet med Milan fullførte hun sin bachelorgrad på musikkfakultetet ved University of Arts i sin hjemby Beograd. Vagner har vært solist i Belgrade String Orchestra og Academy Symphony Orchestra i Serbia og hatt solistopptredener i Italia, Østerrike, Frankrike, Hellas, Israel, Polen og Tsjekkia – i tillegg til SSO. Maja har vunnet en rekke nasjonale og internasjonale konkurranser, noe som medførte at hennes hjemby Beograd forærte henne ”October award of City Beograd for extraordinary results”. I 1994 fremførte Vagner et solostykke i Vatikanet i forbindelse med arrangementet ”For peace in the world.”

Una Maja Vagner, filolinist i Trio Triola.  FOTO: Bjørn Nibe.