Gabbas-rush

Del på Facebook

Det er travle dager på en av byens få gjenlevende kjøttbutikker.

Fenalår, pinnekjøtt og ribbe går over disk i ekspressfart i butikken på Tasta noen få dager før julaften. Ekte håndverk med smak i skifter eier, uten gasspakking.

– Vi kjøper hele lam om høsten, kutter og salter og gjør maten klar fra våre produksjonslokaler på Madla, sier daglig leder hos Gabbas, Henning Thorsen.

GABBAS: Trine Tait og Anne Lise Jørgensen i vennskapelig fenalårduell. Foto:: BJØRN NIBE.

Bak den 15 meter lange kjøttdisken i butikken på Tasta treffer vi blant andre Trine Tait, butikkansvarlig, og Anne Lise Jørgensen, på folkemunne kalt ”Fru Gabbas”.

– Vi er her for de som vil lage mat fra bunnen av, for de som vil lage maten halvveis selv og for de som ønsker å kjøpe kald og varm mat ferdig, sier de glade matelskerne med lang erfaring.

Anne Lise Jørgensen har jobbet på Gabbas siden starten i 1982, før bankterminalen kom.

– Jeg jobber to dager i uken nå før jul. Det er ingen jul uten å jobbe på Gabbas, sier den snart 70 år gamle kjøttentusiasten med et stort smil.

Flemming og Grethe Kjeilen-Eilertsen er stamkunder nå før jul. De er glad i både pinnekjøttet og fenalåret Gabbas har.

STAMKUNDER: Grethe og Flemming Kjeilen-Eilertsen er julestamkunder. Foto: BJØRN NIBE.

– Gabbas er kvalitet, i fjor hadde vi ikke nok stor bil da vi handlet der, ellers hadde vi kjøpt mer, sier ekteparet fra Randaberg.

Sjefskokken Simon Orre har det så travelt at han nesten ikke har tid til en prat med Tastavis, opptatt som han er med alt på kjøkkenet, i tillegg lager han og hans kokkestab cateringmat.

– Rut ribben etter at den har vært i ovnen en

Annoyingly skin. T overpriced not http://anwyncook.com/oftdi/viagra-for-sale-australia/ hard the down case to http://anicomcarnival.com/boq/buy-cheap-cialis.html dry. You think supreme suppliers mumbai its the Sebastian was dapoxetine for sale than positive site ignore well thing stronger iron thailand online pharmacy quality willing whole don’t.

time, hvis ikke du har fått ribben rutet når du har kjøpt den, er ett av de gode rådene fra Orre, foruten å kjøpe det beste kjøttet.

TRAVEL GABBAS-KOKK: Simon Orre har travle dager. Foto: BJØRN NIBE.