Byfjord er best

Del på Facebook

Foreldreundersøkelsen 2013: Byford skoles SFO er den beste. Vardenes SFO på andreplass. 

– Ja vi er enige, vi er best, jubler Byfjord-elevene. Foto: Bjørn Nibe

Resultatene fra Foreldreundersøkelsen 2013 blant foresatte med barn på skolefritidsordningen i Stavanger viser at Byfjord SFO er best, foran 30 andre SFO-er i byen.

Tastavis.no. Publisert (først av alle) 13. desember 2013 klokken 20.22.

– Endelig er vi på førsteplass. Jeg kommer til å kose meg i hele juleferien med disse resultatene, sier Sevgi Akay, leder på Byfjord SFO til Tastavis.

Akay har jobbet på Byfjord skole siden 1991, og kjenner skolen bedre enn de aller fleste. Hun stortrives i lederjobben hun har hatt siden 2007. Flere ganger i året arrangerer hun og de andre ansatte blant annet Stjerner i sikte på egen scene, sommerfest, musikal, turer og overnatting for de 200 ungene.

– Det er vår skole, vår SFO og våre elever. På Byfjord deler vi på alt materiell og alle personalressurser, og vi legger opp til et godt samarbeid mellom SFO og hjemmet, sier Akay, som skryter av de ansatte hun har med seg.

– Jeg vil gi æren til de ansatte på Byfjord SFO. De er engasjerte, opptatt av barn, de observerer, gir trygghet og omsorg, sier Akay.

Rektor og Jakob er glad og stolt

Kjersti Schibevaag har vært rektor på Byfjord skole siden 1997, det er 16 år, det.  På en skole med elever fra 30 nasjoner. Schibevaag skryter av jobben Akay og de ansatte gjør.

– Hun er en god og engasjert leder som kommer fra en annen kultur, hun er et forbilde for alle.

Rektor Kjersti Schibevaag (til venstre) og SFO-leder på Byfjord skole, Segvi Akay. Foto: Bjørn Nibe.

Schibevaag, som er den øverste lederen for en av Stavangers beste skoler, og som kanskje er den skolen i Rogaland som har fostret flest unge  idrettstalenter i en rekke idretter, understreker dette overfor foreldre fra andre kulturer:

– Den beste språklæringen er i SFO, der ungene har fritid sammen med andre på samme alder, for unger lærer bedre sitt barnespråk av andre barn.

Jakob Sunde Nielsen går i 4. klasse på Byfjord skole, og stortrives på SFO. Han er positiv, hyggelig og grei da Tastavis spør om å få snakke med ham og ta et bilde.

– De siste to årene ble vi bare nesten best, og jeg lurte på hvorfor ikke vi ble best siden det er så veldig bra her, med greie voksne og mye kjekt å gjøre, som fotball, baking, tikken og tur til Kongeparken. Sevgi Akay er grei og en god leder, her er det gøy og jeg koser meg veldig ofte her, sier Jakob Sunde Nielsen meget fornøyd.

Jakob Sunde Nielsen. Foto: Bjørn Nibe.

Vardenes skoles SFO, som var best i 2011 og 2012, kom på en meget sterk 2.plass i år.

– Gratulerer til Byfjord med en fortjent førsteplass i år. Solskjær klarte ikke tre gull på rad, som oss, sier Øystein Vihovde, leder på Vardenes SFO.

– Hvordan klarte dere en svarprosent på 100?

– Jeg danser fugledansen hvert år, sier Vihovde.

Masse aktivitet, godt samhold og gode relasjoner til ansatte, foreldre og unger er blant FC Køln-supporterens suksessoppskrifter på en god SFO.

Teinå skole viser gode fremganger på undersøkelsen.

Øystein Vihovde, SFO-leder på Vardenes og FC-Køln-fan. Foto: Bjørn Nibe.

Om undersøkelsen

Stavanger kommune gjennomfører hvert år en foreldreundersøkelse blant foresatte med barn på 2. årstrinn som benytter skolefritidstilbudet. Foreldrene gir tilbakemeldinger på disse åtte områdene:

Helhetlig vurdering, trivsel, relasjon barn-voksen, samarbeid med hjem, aktivitetstilbud, tilrettelegging av måltid, åpningstider og fysisk miljø.

Resultatene fra foreldreundersøkelsen brukes både til oppfølging og utvikling av kommunens skolefritidstilbud.

Tastavis oppdaterer gladsaken.