Ny barnebok

Del på Facebook

Liv Bodil Førre Skogstø debuterer som barnebokforfatter med ”Olav og bestefar”.

Førre Skogstø er født og oppvokst på en gård på Randøy i Hjelmeland, med hest og høner, like i nærheten av sine besteforeldre, og har bodd på Tasta i 34 år. Hun er utdannet barnevernspedagog, og jobber med barn og unge den dag i dag.

– Jeg jobbet som pedagogisk leder i en barnehage da det nærmet seg jul og vi skulle finne noe koselig og nytt å lese. Det var det vanskelig å finne, så jeg bestemte meg for å skrive boka selv, sier bokdebutanten.

Liv Bodil Førre Skogstø. Foto: Bjørn Nibe

I den nostalgiske og velskrevne boka får leserne være med på Olav sine juleforberedelser sammen med sin bestemor og bestefar.

Olav sine foreldre er døde, og han bor sammen med bestemor og bestefar og katten Sofus i et hus på landsbygda. Når det nærmer seg jul, får Olav være med på ting som skjer i desember – juletrehogst, i snekkerboden og baking, blant mye annet.

Førre Skogstø er gift og har tre sønner, som hun var hjemme med når de var små. Hun jobber i Ressurssenteret for styrket barnehagetilbud i Stavanger, og er for tiden i Tastavarden barnehage, avdeling Gullfaks.

– Viktig å lese

Boka har 24 fortellinger, med illustrasjoner av Lena Botne fra Randaberg, som debuterer som bokillustratør i denne boka, som passer godt som høytlesing for barn i alderen 4-8 år. Litt eldre barn vil definitivt ha glede av å lese boka.

”Olav og bestefar” kan kjøpes på Notabene, Straensenteret og Arkaden, Bok og Media og i Sandnes. ARK Tasta har foreløpig ikke boken i sine hyller.

– Jeg ville at ungene i dag skal få med seg litt av hvordan det var før i tiden. Det er flere ting det ikke er svar på i boka, fordi jeg vil at ungene skal undre og stille spørsmål. Det er veldig viktig å lese for ungene, besteforeldre kunne kanskje lest for barnebarna sine mer enn de gjør, sier Førre Skogstø.

Boka er skrevet på nynorsk, noe som falt naturlig for forfatteren.