Ja til skatepark

Del på Facebook

Flertallspartiene legger 22 millioner kroner netto på bordet til Nye Tasta skatepark i sitt forslag til budsjett.

Høyre, Venstre, KrF, Uavhengige, Pensjonistpartiet og Senterpartiet la frem sitt budsjettforslag for 2014 under en pressekonferanse i formannskapssalen mandag ettermiddag.

De seks partiene, som har flertall i bystyret, legger inn totalt 22 millioner kroner til ny skatepark, fire millioner i 2014, og seks millioner kroner i 2015, 2016 og 2017.

Monica Austerheim har vært en av pådriverne for ny skatepark. Hun fulgte dagens pressekonferanse, og er en meget tilfreds og glad skatemor i dag.

– Jeg er superfornøyd. Det hadde vært veldig kjekt om Nye Tasta Skatepark sto ferdig allerede neste år, men nå er vi i gang, jubler Austerheim.

Bjarne Kvadsheim (Sp), Christine Sagen Helgø (H), Monica Austerheim (skatemamma)  og Per A. Thorbjørnsen (Venstre) jubler alle for ny skatepark på Tasta. Foto: Bjørn Nibe.

Tre byggetrinn

Utbyggingen blir oppdelt i tre byggetrinn. Første byggetrinn: Streetplaza og liten bowl, med gjennomgangstrase fra bussholdeplassen. Byggetrinn to består av et flowareal, mens byggetrinn tre har to store bowler.

I tillegg til 22 millioner kroner fra kommunen, er det sannsynlig at det kommer tippemidler på seks millioner kroner til ny skatepark, som skal være ferdig bygd i 2017.

Fornøyde politikere

Bjarne Kvadsheim (Senterpartiet) har vært den politikeren blant flertallspartiene som har stått på mest for skateparken.

– Jeg er kjempeglad. Dette er et løft for Tasta bydel, og et løft for hele byen og regionen. Dette er kjekt for meg og for skaterne, sier Kvadsheim.

Ordfører Christine Sagen Helgø (Høyre) var tydelig fornøyd med å kunne gi en stor julegave på forskudd til alle barn og unge i skatemiljøet.

– Vi er veldig opptatt av å ha gode tilbud til barn og unge i Stavanger, og er fornøyd med at vi legger inn penger i budsjettet vårt til skatepark allerede i 2014. Det er en julegave til alle barn og unge i byen, og til hele skatemiljøet, sier Sagen Helgø.

Også Per A. Thorbjørnsen (Venstre) er oppriktig glad da Tastavis får et kort intervju etter at budsjettforslaget var lagt frem.

– Det er så godt og befriende å kunne legge 22 millioner kroner netto på bordet fra Stavanger kommune til Tasta skatepark, for å ivareta barn og unge på Tasta, ja hele Stavanger, sier Thorbjørnsen.

– En gledens dag

Rune Feyling har vært aktiv i skatemiljøet siden 1980-tallet, og er en glad mann i dag.

– Dette er en gledens dag. I en perfekt verden skulle vi sett at skateparken ble ferdig bygd raskere, men det viktigste er at parken kommer, sier Feyling, som berømmer alle involverte i prosjektet med ny skatepark, og som roser politikerne for god dialog.

Kritisk Simonsen

Atle Simonsen (Frp) er skuffet over at den nye skateparken ikke står ferdig før i 2017.

– Jeg er glad for at Tasta skatepark kommer på plass, men jeg skulle sett at den ble bygd ferdig neste år, og ikke om fire år. Fremskrittspartiet legger inn 25 millioner kroner til ny skatepark, med ferdigstillelese i 2014, i vårt budsjett. Fire år venting er lenge å vente på et ferdig anlegg, sier Simonsen, som mener flertallpartienes budsjettforslag ikke er bærekraftig.

– Budsjettet har et par gode ideer og nye tiltak, men budsjett mangler en klar profil. De gir litt mer til noen ting, og så låner de penger til det, og reduserer overskuddet til Stavanger kommune, som er veldig lavt fra før av.

Tasta skatepark burde vært ferdig bygd i 2014, mener Atle Simonsen (Frp). Foto: Bjørn Nibe.

500.000 til vedlikehold av kunstgressbaner

Flertallspartiene legger inn 500.000 kroner til vedlikehold av kunstgressbaner i 2014. Til det kommenterer Atle Simonsen (Frp):

– Det fremstår som en vits, når vi vet at det koster opp mot 3 millioner kroner å bytte ut et dekke på en kunstgressbane, noe som snart må gjøres på flere baner i byen.

Stavangerbudsjettet vedtas endelig av bystyret 16. desember.