– Onsdag er dagen

Del på Facebook

De møtes på Tasta Senter hver onsdag. Den ene gruppen har rømt fra Randaberg til Tasta.

Nesten samtidig samme ukedag møtes Facebookgruppen ”Tasta itte krigen” og «Onsdagsklubben».

Onsdag ettermiddag var halvparten av sitteplassene på Jordbærpikene besatt av de to onsdaggruppene. Forrige onsdag økte omsetningen betydelig på Wayne’s Coffe på senteret, da de var innom der et par-tre timer for mat, drikke og gode drøser rundt bordene.

Bjørn Reinskau startet Facebookgruppen ”Tasta itte krigen”, som nå har vel 560 medlemmer. Bjørns pappa startet i sin tid Reinskau, og er som mange andre i gruppen sosiale og interessert i lokalhistorie, da særlig om Tasta, så klart. På facebook deler gruppen historiske bilder, for det meste i sort/hvitt, med fargerike og opplysende kommentarer.

Artikkelen fortsetter under bildet.

SJEFEN: Bjørn Reinskau startet facebookgruppen «Tasta itte krigen». Foto: Bjørn Nibe.

– Målet for i år var 600 medlemmer, nå som Tastavis skriver om oss, når vi det målet raskere enn jeg kunne håpet på, sier Reinskau.

Magne Rognøy og Margot Vastvedt er ivrige medlemmer av gruppen, begge ihuga tastaentusiaster. Rognøy er kanskje blant dem som vet mest om Tasta fra de siste 50 årene.

– Vi skal ha julebord 18. desember på YEX, påmeldingen har startet, sier Margot Vastvedt.

Onsdagklubben briljerer

Gunnulv Løge, Hans Kristian Eckhoff , Arne Norling og resten av ”Onsdagklubben” løser store og små problemer på nabobordet.

I den eksklusive klubben er det ingeniører, sjømenn, oljefolk, en byggmester, en lærer og oljefolk.

– Vi støtter lokal industri når vi samles på Tastasenteret, samtidig løser vi jo en del problemer som måtte være i samfunnet. På Randaberg ble vi hevne ut, siden vi spiste for mye, smiler Løge.

Blant de tekniske problemene det grubles en løsning på rundt bordet: vinterdekk på selvdrevne gressklippere. Arne Norling – problemløseren – har ellers ingeniørhodet i den grønne båten du ser i Stavanger; ”Sandnes”.

– Om en uke har vi samferdsel på bordet, og vi konsentrerer oss om E39 og Eiganestunnelen, sier Løge, Eckhoff og Norling.

I ONSDAGSGRUPPEN: Hans Kristian Eckhoff og Arne Norling (problemløseren). Foto: Bjørn Nibe.