Lufter hunden din

Del på Facebook

Einar Hildonen og Mathias Haaland har startet elevbedriften ”Daggy Doggy Dyrepass”, og er registrert i Ungt Entreprenørskap.

Einar og Mathias lufter Cron, ti år. Foto. Bjørn Nibe.

De går på 8. trinn på Tastaveden skole, og har valgt ”Varer og tjenester” som valgfag dette skoleåret, ett av fem valgfag på trinnet.

De driftige 13-åringene har startet elevbedriften ”Daggy Doggy Dyrepass”. Nå spør de folk på Tasta som har dyr om noen trenger hjelp.

– Vi tar ulike oppdrag for dyreeiere; lufting av hunder, mating av kaniner og katter eller pass av forskjellige dyr. Vi er veldig glad i dyr, og passer veldig godt på dem, sier Einar og Mathias.

Det kan læreren deres, Hilde Hesby bekrefte.

– Einar og Mathias sørget for at kaninen min hadde nok av både vann og høy da jeg var bortreist et par dager, sier Hesby.

Nå håper de unge dyreelskerne på flere oppdrag.

– Vi kan passe dyr eller mate dem i helger, og hvis noen mangler pass til jul, for eksempel. Nå tar vi bestilling på pass til vinterferien og påskeferien, sier Einar og Mathias, som selv tok kontakt med Tastavis for om mulig å få litt ekstra oppmerksomhet rundt sin elevbedrift.

– Hva koster deres tjenester?

– Vi tar 20 kroner for en halvtime lufting av hunder, og 30-50 kroner for dyrepass. Pris kan diskuteres ved bestilling.

For bestilling av dyrepass eller lufting, ring 95165521 (Einar) eller 94874133 (Mathias).

Elevbedriften er registrert i Ungt Entreprenørskap.

Rasekattene Egon og Per trives godt med Einar og Mathias. Foto: Bjørn Nibe.

Juni 2014 samles unge entreprenører til messe i Stavanger Forum. Der kan godt ”Daggy Doggy Dyrepass” være blant kandidatene til å vinne. Eller kanskje blir det en av de andre syv fra 8. trinn på Tastaveden skole?