Norges toppblogger

Del på Facebook

Anna Rasmussen (17) er Norges mest populære blogger. 86 000 leser bloggen hennes «Mamma til Michelle». 

– Det er alltid kjekt å ligge øverst på listen. Jeg har toppet min egen rekord. 86 000 norske lesere er det meste jeg noen gang har hatt på bloggen min i løpet av en dag. Det er selvfølgelig utrolig kjekt å se hvor mange som bryr seg om det jeg skriver på bloggen, sier Anna Rasmussen til Tastavis.no.

Anna Rasmussen, her sammen med Atle Pettersen og datteren Michelle. Foto: Bjørn Nibe.

Rasmussens blogg hadde 86 873 unike besøk fra lesere i Norge i går, og 169 000 sidevisninger. Det er 20 000 flere unike besøk enn nummer to på listen til blogglisten.no, ”Fotballfruen” (Caroline Berg Eriksen, gift med Tippeliga-spilleren Lars-Kristian Eriksen), og hele 50 000 flere enn tredjeplass på listen, Therese.

Til sammenligning har Camilla Pihl, en av Norges mest kjente motebloggere, rundt 11 000 lesere på sin blogg.

Anna Rasmussens datter, Michelle er to år. Foto: privat.

Anna ble gravid da hun var 14 år. Datteren Michelle fylte to år i juli. Anna fikk sitt vitnemål fra Tastaveden skole, og går i dag på Randaberg videregående skole, på Helse og oppvekst. Hun skriver ofte personlige innlegg på bloggen sin.

– Mine innlegg er veldig personlige. Jeg deler private ting, og skriver ned tusenvis av tanker som jeg har. Det å skrive et blogginnlegg er for meg ikke bare å skive «i dag har jeg hatt en fin dag!» og ramse opp hva jeg gjorde på skolen i dag. Innleggene jeg skriver, kommer fra hjertet, og er 100 prosent mine tanker og følelser. For meg er det å skrive et blogginnlegg min måte å komme meg gjennom vanskelige tider. Jeg får sette ord på tankene mine, og bare slippe alt ut. Det å dele tankene mine med mange tusen, er ikke noe jeg tenker sånn over, egentlig.

Anna vet aldri hvem som har lest innleggene sine, men likevel føler hun seg alltid litt lettet når hun har skrevet et innlegg som folk deler videre.

– Det viser at mine lesere bryr seg om meg, og viser at de respekterer meg, og gjerne kjenner seg litt igjen i hva jeg skriver. Jeg tror leserne mine ser veldig tydelig når ting er dramatisk i livet mitt, og når ting har roet seg litt ned, og alt er bra, sier Anna.

Angrepet i høstferien

I høstferien ble Anna Rasmussen angrepet fysisk av en hun kjenner godt.

På bloggen sin skriver Anna Rasmussen:

«På den første søndagen i høstferien var det mye som skjedde. Det var først noe som skjedde på dagtid, og deretter skjedde det noe midt i Stavanger sentrum, når jeg og Mathijs skulle på kino. Jeg lovet dere å komme tilbake til hva som egentlig skjedde. Det eneste jeg vil si om hva som skjedde er at denne personen gikk til fysisk angrep på oss, i tillegg til å følge etter oss fra huset mitt på Tasta til Stavanger sentrum.»

– Dette er en politisak, derfor får jeg ikke lov å gå ut med hva akkurat hva som skjedde, eller hvem denne personen var. Jeg ble fysisk angrepet både hjemme, ute på trappa og ute på åpen gate, i Stavanger sentrum. Dette er en person jeg kjenner, en mann på over 40 år.

Artikkelen fortsetter under bildet

Anna Rasmussen (17) er Norges mest populære blogger.

– Hvordan går det på skolen?

– Helt fra jeg var i 2. klasse på barneskolen, har jeg ikke likt meg på skolen. Jeg har aldri hatt en grunn til det, men skolen er bare en plass jeg aldri har lyst å gå. Og selvfølgelig med en gang det skjer noe i livet mitt, så går det jo ut over skolen. For eksempel da jeg ble gravid i 9. klasse. Da hadde jeg veldig mye å tenke på, og var litt deprimert, rett og slett.

Etter hendelsen i høstferien har det gått litt ut over skolen. Spesielt i starten etter ferien.

– Jeg tenkte mye på det rett etterpå, og mistet konsentrasjonen for skolearbeidet i timene. Nå går det mye bedre, og det går ikke like mye ut over skolen nå, som det gjorde i begynnelsen, men jeg har det jo i tankene mine hver dag, likevel, sier Anna.

– Tjener du penger på bloggen din?

– Ja, det har jeg gjort det siste halvannet året. Jeg har fast månedsinntekt, i tillegg til sponsoravtaler utenom. Akkurat hvor mye jeg tjener har jeg ikke lov til å si, men jeg tjener nok, sier Anna Rasmussen.

Topplisten på Blogg.no, Norges største bloggportal med over en million registrerte blogger, oppdateres hver natt og viser hvem som hadde flest lesere (unike besøk) i Norge dagen før.

Annas blogghttp://mammatilmichelle.blogg.no/

I januar blir Anna Rasmussen igjen å se på ”Unge Mødre” på TV Norge.