Nifs Halloween

Del på Facebook

Over hele Tasta vrimlet det med Halloween-tilhengere. Bare noen få hadde slått av lysene i husene sine.

Mange sto klar i døren da det ringte på. Mange av barna og ungdommene Tastavis traff torsdag kveld hadde gjort seg flid med ansiktsmaling, kostymer og masker i alle varianter.

HALLOWEEN: Disse unge fra Tasta fikk mye snop torsdag kveld. Foto. Bjørn Nibe.

Ved ett hus; ”Huset på prærien” i Norheimskneiken på Veden, fikk mange av ungene seg både en og to og tre nifse overraskelser. Der var det satt ut figurer og effekter som nesten fikk samtlige til å snu.

– Vi har samlet mye til Halloween de siste ti årene, sier Simone Neumann.

Det er ikke å underdrive. Neumann og hennes mann, Brede Andersen har samlet alt i fra utstillingsdukker som sto i vinduet på Hauge på Torget, kostymer fra Rogaland teater, ting kjøpt på internett, utenlands og i lokale butikker.

Simone Neumann, litt nifst og veldig kreativt når det er Halloween. Foto: Bjørn Nibe.

I tillegg: tilbehør, lyd- og lyseffekter, røykmaskin og ting du blir skikkelig skremt av. Blant annet en ringeklokke som skremte Tastavis’ journalist noe alvorlig da han ringte på døren til ”Huset på prærien” torsdag kveld.

– Det er alltid gøy å lage til noe ekstra. Det startet egentlig da vi var studenter på Norsk Hotellhøgskole, sammen med studentkompiser fra olje og elektro. Studentforeningen het ”Stiftelsen for en harmonisk studenttilværelse”; Slåbrok, der det eneste målet var å lage sosiale aktiviteter og festligheter for studentene.

– Halloween ble kjekt etter at jeg traff min kone, Simone. Vi kjøper nye effekter hvert år, nå er det fjerde året vi gjør noe ekstra ut av Halloween, og vi har vel brukt rundt 10 000 kroner på figurer, lyd, og lys, sier Andersen.

– Oi, ka skjer her, kan vi ringe på her, det så skikkelig skummelt ut på vei til døren til Neumann og Andersen, sa Jonas Strand Kind og Marin Stray Gautadottir da de hadde fått mengder med snop fra det nifse huset.

Sebastian Feyling, han skremte Tastavis’ fotograf så mye at bildet kanskje ble litt uklart.

En av de beste på Halloween: Sebastian Feyling. Foto: Bjørn Nibe.

Ida Vetti, Lotte Sofie Bruin og Marie Håland, tre venninner ulastelig antrukket, lot seg også avbilde torsdag kveld.

– Vi koser oss, det er kjekt med Halloween, sier Ida, Lotte og Marie.

Mwhuaaahahaha!

Ida Vetti, Lotte Sofie Bruin og Marie Håland. Foto: Bjørn Nibe.