Fullt Fame-trøkk

Del på Facebook

Elever på Stavanger Katedralskole avdeling Bjergsted har premiere på musikalen Fame i forestillingssalen 7. november.

– Vi lever med de samme drømmene og tankene om å nå stjernene, som i Fame, sier elevene på Stavanger Katedralskole avdeling Bjergsted.

Ungdommelig Fame-glede: Oda Bjørholm og Johan Sebastian Rasmussen. Foto: Bjørn Nibe.

Årets musikal er en musikal alle kjenner til. Ikke bare er dette en av de mest kjente musikalene som finnes; elevene på skolen, aktørene i musikalen, lever i akkurat samme type miljø selv.

– Jeg er bra. Bra, å ja! Nå skal de få se hva jeg er laget av. Å bli best når det gjelder aller mest er en tøff test, lyder det da Tastavis er på pressevisning i de tøffe lokalene på skolen.

Elever på 3. trinn på musikk, dans og drama har øvd hver fredag siden skolestart på musikalen. Flere av dem er fra Tasta.

– Dette er veldig kjekt. Vi er veldig fornøyde med skolen, den har topp moderne utstyr, fantastisk beliggenhet, fantastisk utsikt mot sjøen, den er nær konserthuset, kulturskolen og Universitetet for musikk og dans, sier Adrian Andresen, som går på musikklinjen og Oda Bjørholm på danselinjen.

Nå intensiveres øvingene fremover mot premieren 7. november.

Artikkelen fortsetter under bildet

Elise Søyland, Susann Gabrielsen, Oda Bjørholm, Kristiane H. Steinset, Tobias Helgeland og Adrian Barstad Andresen. Foto: Bjørn Nibe.

– Vi skal ha prosjektuke uken før premieren, 13 timer hver dag, sier Andresen og Bjørholm.
Elevene skryter av lærene på skolen:

– De (lærerne) tar jobben som en slags lek, likevel er de engasjerte og ivrige i det de holder på med.

Koreograf Gry Galta von Merkensteijn utstråler en sjelden god energi, det samme gjør de andre lærerne og de 40 elevene som er med på årets musikal.

– Vi gleder oss til premieren og de påfølgende forestillingene. Kollegaene mine er superflinke, og elevene er flotte og flinke, de tar utfordringene på strak arm, sier von Merkensteijn.

Ni forestillinger
Musikalen Fame er basert på filmen med samme tittel som kom ut i 1980. Den handler om en gruppe ungdommer og lærere som følges gjennom fire år på New York High School of Performing Arts. Det ble senere lagd en TV-serie basert på filmen som ble vist rundt om i hele verden mellom 1982 og 1987.

Det settes opp ni forestillinger. Premieren er 7. november.