287.801 fra Tasta

Del på Facebook

Det ble samlet inn totalt 287.801 kroner i Tasta bydel til TV-aksjonen søndag, en betydelig oppgang fra i fjor.

100 bøssebærere, inkludert 30 gaster fra Madlaleiren og sjåfører fra Lions Club Tasta var i sving under innsamlingsaksjonen søndag ettermiddag.

Tasta bydelsutvalg hadde ansvaret for innsamlingen her i bydelen.

Politikere, militære og Lions var blant dem som stilte opp for demenssaken. Foto: Bjørn Nibe.

På Tastaveden skole var Vigdis Pettersen (KrF), leder for aksjonen på Indre Tasta. Hun hadde med fire andre fra bydelsutvalget, Arnt Steinbakk (Ap) og tre sjåfører fra Lions.

 – Jeg er veldig godt fornøyd med dagen. Det var bøssebærere på alle rutene våre. Til tross for regnværet, var det bare blide folk som kom tilbake med bøsser, sier Pettersen.

Tiril Gabrielsen (13) og Maiken Søyland Johansen (snart 13) gikk med bøsser opp og ned Veden i to timer.

Tiril Gabrielsen (13) og Maiken Søyland Johansen (12), to av bøssebærerne søndag. Foto: Bjørn Nibe.

– Det gikk fint, godt med noe varmt å spise (lapskaus fra Gabbas) da vi kom tilbake, sier de unge jentene.

Innsamlingen på Ytre Tasta hadde sin base på bydelshuset.

– Vi er kjempefornøyde med innsamlingsdagen. Folk har vært så positive. Vi hadde folk også på Austre Åmøy, sier Turid Haaland Wiersholm (Frp), leder for TV-aksjonen på Ytre Tasta.

 – Tusen takk!

Fylkesleder for TV-aksjonen, Tone Therese Paulsen er strålende fornøyd med dagen og resultatene for Stavanger og Tasta. Paulsen og hennes team var ferdig med å telle kroner noen minutter etter midnatt.

– Stavanger ble nummer 1 blant Norges ti største byer, med 58,28 kroner per innbygger, foran Sandnes med 47,26 kroner, sier Paulsen til Tastavis.no.

På Tasta ble det samlet inn 70 012 kroner mer enn under fjorårets TV-aksjon.

Paulsen ønsker å takke alle som har gått med bøsser, alle som har gitt og alle som har vært med å arrangere innsamlingen på Tasta.

– Tusen takk, alle sammen. I år går pengene til en veldig god sak, og pengene kommer til nytte i demensforskningen som er så viktig, sier Paulsen.

Årets TV-aksjon til Nasjonalforeningen for folkehelsens arbeid med demens har samlet inn mer enn 220 millioner kroner, viser tall som kom klokken 01.20 natt til mandag. Det er 43,70 kroner per innbygger i Norge.

Du kan fremdeles gi penger til årets TV-aksjon. Du kan enten sette inn penger på konto 8380 08 09005, gebyrfritt, ringe 820 44 110 og bli trukket 200 kroner på telefonregningen din, eller ringe 02025 og gi det beløpet du selv ønsker.

TV-aksjonen 2014 er tildelt Kirkens Nødhjelp og «Rent vann til en million mennesker».