– Deilig å slå Pol

Del på Facebook

Tasta vant «Slaget om Stemmen» 4-0. Pol er bedre enn Tasta i 2014, lover Ragnar Ødegaard. Anfinn Nilsen, Tastas trener, sa til Tastavis før lokaloppgjøret på Stemmen lørdag at Tasta ikke kunne tillate seg å tape to ganger samme sesong mot Pol. Det gjorde de da heller ikke: Tasta vant 4-0, etter hattrick av Jon Inge Nilsen, og ett mål av Karl Petter Leivestad. Pol var lenge godt med i «Kampen om Stemmen». Vegard Rongve hadde tre store sjanser til å score, men en meget god Andreas Westerheim hindret mål for Pol.

– Vi er et bedre lag enn Pol, sier Tastas trener, Anfinn Nilsen. Foto: Bjørn Nibe.
– Det var godt å slå Pol, men det var som forventet, for vi er et bedre lag enn dem. Sånne kamper lever sitt eget liv, så vi kunne risikert å tape. Pol var gode lenge, de hang med både på 0-1 og 0-2, men da vi gikk opp til 3-0, var det klasseforskjell på lagene, sier Nilsen. Nilsen-debut mot Pol Jon Inge Nilsen kunne ikke spille da Pol vant 1-0 mot Tasta i juni. Lørdag scoret han tre mål mot Pol, og var banens beste sammen med keeper Andreas Westerheim.
Banens beste, tremålsscorer Jon Inge Nilsen. Foto: Bjørn Nibe.
– Dette var faktisk min første kamp mot Pol. Deilig å score hattrick, det smakte ekstra godt å slå Pol etter at treneren deres, Ragnar Ødegaard, gikk ut foran kampen og sa vi var livredd for å tape mot dem, at de skulle slå oss. Jeg ble provosert og irritert, nei dette varmet ekstra godt, sier Nilsen. Andreas Westerheim spilte sin siste kamp for Tasta lørdag. Westerheim har mer enn 100 kamper for de røde og hvite, og har vært blant lagets aller beste spillere i flere sesonger. Han fikk overrakt en flott bukett blomster av Tor Jan Førland før kampstart, og var meget god i mål.
Andreas Westerheim, som slutter i Tasta, får blomster av Tor Jan Førland. Foto: Bjørn Nibe.
– Nå går veien tilbake til gamleklubben Stord, som er i 5. divisjon, og som jeg satser på rykker opp neste sesong, sier Westerheim. Simen Tønne Estensen (16) fikk sin A-lagsdebut for Tasta midtveis i andre omgang. Tønne Estensen har spilt en sesong i Viking FK, og en drøy halvsesong i VBK, før han meldte overgang til moderklubben Tasta. Han kom godt i fra kampen, det gjorde også Dennis Syla, også han er 16 år. – Det var kjempekjekt å debutere, jeg var litt nervøs før kampen, men følte det gikk ganske bra, sier Tønne Estensen. Ragnar Ødegaard tar tapet mot Tasta med fatning – Tasta vinner fortjent, selv om 4-0 ikke gir et rett bilde av kampen, sier Ødegaard, overraskende rolig. – Du gikk høyt ut foran kampen? – Jeg gikk helt bevisst ut med en positiv innstilling, med tro på at vi ville vinne kampen. Tross alt var vi ubeseiret i høstsesongen før møtet med Tasta, og vi vant 1-0 mot dem i juni. Tasta har et veldig bra lag, for å vinne måtte vi være på hugget fra første spark på ballen.
– Vi skal bli bedre enn Tasta neste sesong, sier Pol-trener Ragnar Ødegaard. Foto: Bjørn Nibe.
Pol spiller i 5. divisjon for første gang siden 1980-tallet, og har overrasket mange ved å bite godt fra seg. Våganes, som også rykket opp til 5. divisjon, tok Pol fire poeng mot (5-5 og 7-0). Pol ligger på 6.plass, etter syv seire, seks uavgjort og fem tap på 18 kamper. – Fornøyd med årets sesong så langt? – Ja, definitivt. Vi har imponert lokalfotballen med å komme på øvre halvdel. Ingen lag har skremt oss. Vi mistet unødvendige poeng i vårsesongen, før vi tok nivået i divisjonen. Pol har pusset opp sin del av klubbhuset på Stemmen; det såkalte ”Polhuset”. Nytt bordtennis er kjøpt inn. – Det er et godt miljø i klubben? – Vi har fått inn flere spillere som har glidd godt inn i det allerede gode miljøet i klubben, flere i og rundt laget bidrar på en god måte.

Hva med neste sesong? – Neste år er målsettingen å bli best på Stemmen og nummer 2-klubben i bydelen, etter Vardeneset. To-tre nye spillere som vi får inn kommer til å styrke laget. Vi skal bli bedre enn Tasta, avslutter Ødegaard.