Sterk VBK-seier

Del på Facebook

Vardeneset vant 2-1 mot topplaget Lysekloster lørdag, og er nå fire poeng fra toppen av tabellen.

Lysekloster har klatret fra 7. divisjon til toppen av 3. divisjon på fem år, og kom til Vardeneset som serieledere. Det er de ikke lenger, etter tapet mot VBK, som også vant bortekampen i Bergen.

– Det er rett og slett en fantastisk flott prestasjon å vinne mot Lysekloster. Selv om vi har flere folk ute, presterer gruppen så bra at det er kjempekjekt, sier Vardeneset-trener Kjetil Stensland.

Vardeneset manglet

flere sentrale spillere, blant andre toppscorer Joachim Baardsen, Morten Vadla, Erik Gaard og Joakim Breines i en kamp preget av tøffe dueller og høy temperatur på banen og benken.

6 POENG: Vardeneset har tatt seks poeng mot Lyseklsoter. Foto: Bjørn Nibe.

Hjemmelaget tar ledelsen i det 10. minutt. Espen Håland er sistemann på ballen etter en corner. En jevnspilt 1. omgang ender 1-0. Vardeneset ble forøvrig snytt for straffespark da Espen Håland ble felt innenfor sekstenmeteren etter 28 minutter.

Eirik Moen måtte ut med strekkskade i låret mot slutten av første omgang.

GULT: Bjarte Egeland ligger nede etter å ha blitt sparket i bakhodet.

Stefan Mauricio Bernsen slapp billig unna med gult kort da han sparket Vardeneset keeper, Bjarte Egeland i bakhodet i første omgangs siste minutt. Egeland hadde ballen i fast grep.

Stord i siste kamp

Lysekloster er best første halvdel av andre omgang. Kim Steffen Gudvangen Kleivedalen utligner til 1-1 i kampens 52 minutt. Vardeneset kommer til hektene igjen, er farlige på flere overganger da Lysekloster satser alt fremover, og Daniel Lie scorer fortjent vinnermålet seks minutter før slutt.

AVGJØRELSEN: Daniel Lie scorer vinnermålet etter 84 minutter. Foto: Bjørn Nibe.

Gutama Ahmed Heyi skjøt i stanga på åpent mål fra 39 meter på stillingen 2-1.

– Det var med

venstrefoten, neste gang setter jeg den, sier Guti.

Det brøt ut stor jubel blant hjemmelagets spillere, ledere og supportere da dommeren blåste for full tid. Skuffelsen var ditto stor hos bortelaget.

Tre kamper før slutt er Vardeneset nummer 3 på tabellen, fire poeng bak lederlagene Stord og Lysekloster. Stord tapte to poeng mot Austevoll lørdag.

Vardenesets gjenstående kamper: Os (borte, 5.10.), Vaulen (hjemme, 12.10.) og Stord borte i siste kamp 19. oktober.

– Vi har fokus på en og en kamp, og har et mål om å være med i toppen, så teller vi opp poengene til slutt, sier Kjetil Steinsland.