Viking gledet Tasta

Del på Facebook
[youtube id=»je0pRbyEBCQ» width=»620″ height=»360″]

Bare smil å se da Viking FK vant hele 19-0 mot Tasta i jubileumskampen på Stemmen.

650 tilskuere fikk med seg den historiske kampen onsdag kveld. Fotballskolen i regi av Viking samlet 150 små og litt større barn. Vikings spillere la igjen uforglemmelige minner i hopetall da de skrev autografer og lot seg avbilde sammen med små spillere i rødt og hvitt.

– Dette har vært en fantastisk dag for oss i Tasta. Tusen takk til Viking og alle som kom på Stemmen, bandene og Tasta Fritidssenter, sier Rune Sævik, leder i Tasta IL.

Freak MinoritY og My Disguise leverte meget bra minikonserter på scenen foran klubbhuset i forkant av Tasta – Viking.

Jørn Brekke, daglig leder i Vardeneset Ballklubb, overrakte en stor blomsterbukett til Rune Sævik, Tastas formann før kampstart. En kamp de tre dommerne, Lennart Jonassen, Kim Andersson og Thor Skailand kan være bekjent av.

Tastas A-lagspillere glemmer nok heller ikke møtet med de gode vikingguttene. Sjelden passer vel betegnelsen rundspilt bedre. Men det kan være Tasta sparte seg litt til kamp mot Forsand i 5. divisjon avdeling 2 torsdag kveld. Imponerende nok, var det ingen sure miner fra de røde og hvite  etterhvert som alle baklengsmålene kom. Andreas Haraldsen (16) debuterte for Tastas A-lag.

Christian Landu Landu (21) , Tasta-spiller i syv år, tok avspark i jubileumskampen, og spilte 1. omgang for Tasta. Det gjorde også Stian Michalsen (16), nå Viking-gutt. Michalsen fikk vist frem noe av sin glitrende teknikk da han etter hvilen spilte i mørkeblått. Sondre Norheim (16) debuterte for Viking i ande omgang.

En fin dag for en glad Kjell Jonevret

– Det har vært en fin dag med stort oppmøte på fotballskolen, jeg blir like glad hver gang jeg ser alle barna som springer rundt på banen, sier Viking-trener Kjell Jonevret.

Kampen med alle målene mener den meget sympatiske og joviale Viking-trener var god trening, og en måte å vise respekt for motstanderen og publikum.

– Viking har ikke scoret så mange mål i Tippeligaen i år, det er godt å øve seg på å smelle ballen i mål når sjansene byr seg. Vikingspillerne gjorde en god første omgang, Tasta ble litt trøtte i andre omgang, samtidig som flere av våre gutter virkelig ville score mål. Det skal være litt forskjell på Viking og Tasta, sier Jonevret.

Da tekstmeldingen fra Tor Jan Førland i Kypros om G16-landslagets 4-2-seier i EM-kvaliken, med Julian Veen Uldal på laget kom, fullbragte det på mange måter en fantastisk dag for Tasta og Viking. Meldingen over speakeranlegget skapte jubel på Stemmen. Førland tok forøvrig drosje tur-retur kamparenaen, en strekning på nærmere 50 mil.

– Veldig kjekk landskamp, lenge siden en seier har smakt så godt som den gjorde onsdag. God prestasjon av gutta å snu kampen (Norge lå under 0-1 til pause), sier Julian Veen Uldal til Tastavis. Han spilte på midtbanen i 1. omgang. Etter hvilen ble han trukket ned som høyre back, og var med på å snu kampen for Norge med sitt gode backspill.

– Neste store arrangement på Stemmen Idrettspark er «Mini VM» lørdag 19. oktober (Tasta IL ble stiftet 19. oktober 1963)), sier Rune Harestad, daglig leder i Tasta IL, som kan puste lettet ut etter onsdagens fotballfest.

OPPDATERT: Viking FK har ikke vunnet med noe i nærheten av så store sifre på 30 år: I 1983 vant Viking 13-0 mot Buøy (NM-cupen). I 1984 vant Viking 14-0 mot Brodd på Midjord (treningskamp) og 11-0 mot Eiger (treningskamp). I 1976 ble det 11-2-seier over Trio. I 1967 12-1 mot Snøgg. Mye mulig 19-0-seieren over Tasta er historiens største seier (i antall mål) for Viking. Og Tastas største tap, på en dag da fotballgleden var den store vinneren.

Kampfakta, Tasta IL- Viking FK:

Stemmen Idrettspark, onsdag 25. september

Jubileumskamp og nabolagsmøte

Tasta IL – Viking FK 0-19 (0-8)

Tilskuere: 650

Mål: 0-1: Mathias Bringaker, 0-2: Osita Chikere, 0-3: Trond Olsen, 0-4: Olsen, 0-5: Olsen, 0-6: Indiridi Sigurdsson, 0-7: Vidar Nisja, 0-8: Osita

0-9: Erik Schulze, 0-10: Veton Berisha, 0-11: Bringaker, 0-12: Stian Michalsen, 0-13: Berisha, 0-14: King, 0-15: Berisha, 0-16: Benamin Sulimani, 0-17: Berisha, 0-18: Berisha, 0-19: Bringaker.