Scenen er klar

Del på Facebook

Scenen er klar for Tasta IL og Viking FK, band og flere tv-team på Stemmen Idrettspark i dag.

50 ÅR: Rune Harestad og Tasta IL ønsker alle velkommen til bursdagsfeiring på Stemmen.

– Dette har vi jobbet med lenge, nå er dagen kommet. Takk til Viking som vil komme og feire 50-årsjubileet med oss. Nå håper og tror jeg at det kommer opp mot 1000 tilskuere i løpet av dagen, veldig kjekt at TV2 kommer og lager reportasje, sier daglig leder i Tasta IL, Rune Harestad.

Viking kommer med alle sine tilgjengelige A-lagsspillere.

Vikings Christian Landu Landu spiller etter det Tastavis vet med draktnummer 2 for Tasta i første omgang. Med ”Landu Landu” på ryggen. Stian Michalsen har fått draktnummer 3. For å gjøre stas på moderklubben Tasta.

– Nå er det en stund siden jeg har spilt i Tasta-drakt. Jeg gleder meg til onsdag kveld, sier Christian Landu Landu.

Viking FK kommer før klokken 16 for å forberede seg til fotballskole, bilder, autografer – kamp – og intervjuer fra Tastavis og TV2, som lager reportasje med fokus på grasrota i fotballnorge. Nå Tasta IL.

Tor Jan Førland hilser

Tor Jan Førland har vært ildsjel på Tasta like lenge som hans kjære Tasta Idrettslag har eksistert.

Han er på ferie på Kypros. I dag er han på plass på Kouklia Community Stadium, på vestkysten av Kypros, for å se Julian Veen Uldal (Viking FK, Tasta-spiller fra seks til 14 år), spille G16 landskamp mot Kypros. Det er første kamp i EM-kvaliken.

– Jeg skulle så veldig vært på Tasta og fått med meg alt det kjekke som skjer på Stemmen, med fotballskole, musikk og Vikings besøk, men ferieturen til Kypros ble bestilt og betalt for lenge siden, sier Førland til Tastavis.

Et godt synlig tv-tårn er rigget av NSE for at TV Tasta skal ha best mulige forhold under det historiske nabolagsmøtet mot Viking.

PS Selskapsutleie har satt opp scene og telt til bandene som skal spille; Freak MinoritY og My Disguise.

Tirsdag kveld øvde bandene i fem timer på Tasta Rockeverksted på bydelshuset.

– Nå gleder vi oss bare. Vi skal spille fire av våre egenkomponerte sanger, og vi håper det blir mange folk på stadionkonserten fra klokken 17.30, sier Mathias Christensen Uppstad, vokalist i My Disguise.

LIVE: My Disguise øvde timevis tirsdag kveld. Foto: Bjørn Nibe.

Gitaristen i Freak MinoritY, Espen Eidem, lover at det blir tøff musikk og show på scenen når de spiller.

– Vi i Freak MinoritY vil få til noe, det kommer EP med oss mot slutten av året, nye sanger blir komponert hele tiden.

Det er første gang i historien at Viking FK kommer til Tasta bydel med et så stort apparat av spillere og ledere. Av den grunn vil ikke alt være som normalt noen timer onsdag ettermiddag og kveld.

– Alle er hjertelig velkommen til å feire bursdag med oss og Viking, men det vil ikke være anledning til å parkere bilen ved klubbhuset, sier Rune Sævik, formann i Tasta IL.

Lennart Jonassen, t.v., dømmer dagens kamp sammen med Kim Andersson og Thor Skailand.

Det er gratis adgang på Stemmen hele dagen.