Viking FK kommer

Del på Facebook

Viking kommer med hele sin tilgjengelige stall og hele sitt glade apparat når klubben gjester Tasta i forbindelse med Tasta ILs 50-årsjubileum.

STEMMEN IDRETTSPARK: Her skjer det onsdag 25. september. FOTO: Per A. Starheim / Tastavis.

– Vi synes alltid det er kjekt å komme oss rundt i nabolaget, få kamptrening, skrive autografer og la barn og unge møte sine ”idoler”, sier Kjell Jonevret, Vikings hovedtrener og strateg.

Den store happeningen i bydelen onsdag 25. september er det 6. nabolagsmøtet Viking FK har hatt siden 2012. Fra før har Viking FK lagt igjen uforglemmelige øyeblikk på Varhaug, Frøyland, Storhaug, Randaberg og Riska.

Daglig leder i Tasta IL, gleder seg stort til Vikings besøk

– Tasta IL er glad for at Viking tar seg tid til å gratulere sin nærmeste nabo med 50-årsdagen. Vi er en yngre klubb enn noensinne, med god rekruttering inn i de yngste årsklasser og lag i alle kull, fra fem år og opp til senior. Vi håper og tror at denne dagen gir ytterligere inspirasjon til alle våre flinke trenere, ledere og spillere, samtidig som det bekrefter det gode samarbeidet man kan ha mellom en tippeligaklubb og tilhørende leverandør av talenter, sier Rune Harestad så godt som noen, til Tastavis.

Ole J. Askeland i Viking FK er ikke mindre begeistret:

– Vikings ønske er å styrke båndene til våre naboklubber gjennom fotballaktivitet. Vi ønsker også å spre fotballkunnskap – på og utenfor banen. Etter at Viking har vært på besøk hos Tasta, håper og tror vi at hele klubben sitter igjen med noe ekstra, noe hele klubben kan ta med seg videre, sier Askeland, kommunikasjonssjef i Viking FK.

Christian Landu Landu, Dursa Muhammed, Stian Michalsen, Fabian Calderon og Julian Veen Uldal er noen av spillerne som nå gjør suksess på høyt nivå i Viking, etter overgang fra Tasta. Historien viser at flere andre, blant annet brødrene Fjetland og Kasper Hansen (Tasta, Viking FK, FC Midtjylland, og mer enn 40 kamper for aldersbestemte landslag i Danmark), og flere til, har gått til Viking fra Tasta.

– Det har kommet mange gode spillere fra Tasta, både før i tiden og nå. Det synes vi i Viking er stas. Nå skal det bli kjekt å se hvordan Stemmen Idrettspark har blitt etter at anlegget har fått kunstgress. Vi gleder oss, sier Askeland.

Live musikk og fotballskole

Tre band fra Tasta Fritidssenter spiller live på scenen utenfor klubbhuset på Stemmen fra klokken 17.30 onsdag 25. september: Freak MinoritY, My Disguise og The Harmless Kidoes, med konsertlyd levert av West Audio.

LIVE: My Disguise (bildet) Freak MinorutY og og Harmless Kidoes spiller live. FOTO: Bjørn Nibe.

En time før, fra 16.30, åpner kafeen og teltene. Da er også mer enn 120 barn og unge i Tasta IL med på fotballskole med instruktører fra Viking FKs A-lag.

En av byens beste speakere kommer, Vikings maskot kommer, Viking-butikken kommer, MX Sport (med Tasta ILs klubbkolleksjon) kommer.

Christian Landu Landu og Stian Michalsen spiller 1. omgang for Tasta IL. I rødt og hvitt. For moderklubben Tasta. Landu Landu har godt over 50 A-kamper for Viking, og en rekke kamper for aldersbestemte landslag. Michalsen spilte for Tasta fra han var seks, til han gikk til Viking året han fylte 14 år. Michalsen har også spilt med det norske flagget på brystet.

STIAN MICHALSEN: Stian Michalsen og Viking FK kommer til Stemmen onsdag: FOTO: Bjørn Nibe.

– Jeg gleder meg til å spille sammen med Dennis Syla igjen. Det hadde vært kjekt å spille mot han i andre omgang, sier Michalsen, som på strak arm møtte Tastavis for et oppdatert bilde fredag ettermiddag.

Live til London

Tastas A-lagstrener, Anfinn Nilsen, er i London av alle byer onsdag i forbindelse med etterutdanning som lærer.

– Dette blir gøy, kanskje først og fremst for våre yngste spillere. For Vikings del må det jo være kjekt å møte Talentfabrikken Tasta, som leverer så mange gode spillere til Viking. Tenk hvor god Tasta kunne vært hvis vi hadde beholdt dem i klubben. Uansett, lykke til på onsdag alle, både Viking og Tasta, sier Nilsen.

Stolt og spent formann i Tasta

– Tasta IL er en breddeklubb som føler et sterkt engasjement fra folk som bryr seg om oss i bydelen: fra bydelshuset, Tastavis, næringslivet, foreldre, lærere, naboer av Stemmen og alle andre som virkelig bryr seg om oss.

– Vi ønsker å være en positiv bidragsyter til barn og unge i bydelen, sier formann i Tasta IL. Rune Sævik.

– Kan jeg få lov til å takke våre kampsponsorer på Viking-kampen: Byfjordparken, Kiwi Tasta, Etech og Tasta Senter, som alle støtter oss i vårt arbeid?

– Gleder du deg til onsdag, dagen når Viking kommer?

Ja, noe helt enormt, dette blir gøy. Jeg oppfordrer alle til å møte opp og feire vårt 50-årsjubileum sammen med oss og Viking onsdag, Synd at Tor Jan Førland er på ferie da. Han har betydd voldsomt mye for klubben. Jeg vil også trekke frem den gode jobben vår daglige leder, Rune Harestad gjør for Tasta.

– Vi vil å takke Viking veldig mye for samarbeidet og engasjement de viser i forhold til vårt 50-årsjubileum og oppfordrer alle til å støtte Viking i sesongavslutningen og medaljekampen, møt opp på stadion og hei på Viking, 

 

LANDU OG FØRLAND: Christian Landu Landu og Tor Jan Førland. FOTO: Bjørn Nibe.

Viking spiller hjemme på Viking stadion søndag klokken 19. Mot Vålerenga.