God valgstemning

Del på Facebook

2000 velgere avla sin stemme i bydelens valgkretser søndag. Det var et jevnt sig av velgere hele mandag.

INDRE TASTA: Leder av stemmestyret på Indre Tasta, Guri Tysse. Foto: Bjørn Nibe.

Presis klokken 09 mandag morgen erklærte leder av stemmestyret på Indre Tasta, Guri Tysse (KrF) valglokalet i Tastahallen for åpnet.

Blant de aller første som la sin stemmeseddel i valgurnen var Hans Skarstveit (87), ulastelig antrukket i dress og slips.

– Jeg dresser meg opp på valgdagen hver gang, vil ikke komme slurvete kledd, sier Skartveit, som er tidligere sjømann.

På Indre Tasta valgkrets er det 3900 stemmeberettigede. 755 avla sin stemme søndag. I dag var det en jevn strøm av velgere. Strømmen av velgere økte utover ettermiddagen og tidlig kveld.

– Det har gått veldig bra, det er en god og rutinert stab jeg er leder for på Indre Tasta, sier Guri Tysse.

Blant dem: Gunvor Lie Hauge (72), som vært valgfunksjonær siden hun var 19 år, Jan Petter Larsen, sekretariatsleder, og Stig Wathne, manntallassistent.

På Ytre Tasta stemte hele 1238 av de 5780 stemmeberettigede i valgkretsen søndag. Som det så ut mandag ettermiddag, blir valgdeltagelsen god i stemmekretsen.

– Det har gått som en drøm på Ytre Tasta, det er mange nye valgfunksjonærer i år, som alle har gjort en kjempejobb, sier Turid Haaland Wiersholm (FrP), leder av stemmestyret på Ytre Tasta valgkrets.

FØRSTEGANGSVELGER: Maren Sande (20) får hjelp av Turid Haaland Wiersholm.

Maren Sande (20) stemte for første gang i dag.

– Jeg har lest meg litt opp, så nå var jeg nokså sikker. Det blir spennende å se resultatet, men jeg tror vi får en ny regjering, sier Sande.

Mathea Loen (17) stemte for første gang på et Stortingsvalg. Sist, under kommune- og fylkestingsvalget, kunne hun stemme på grunn av en prøveordning.

– Jeg stemte på et annet parti enn sist. Partiet matcher det jeg står for. Tror det blir blått flertall, sier Loen.

Resultatene fra valgkretsene på Tasta er ventet å være klar litt etter midnatt.