Tusener til Varmestuens Venner

Del på Facebook

Anna Rasmussen har brukt helgen til å samle inn penger til Varmestuens Venner. 

Anna Rasmussen (17) solgte mer enn 250 boller i Stavanger sentrum lørdag, til inntekt for Varmestuens Venner. I dag var det lukt av hjemmebakst fra tidlig morgen i Vedeveien, for det skulle selges kaker og muffins i to timer utenfor hjemmet til Anna.

SØSTRENE RASMUSSEN: Hanne og Anna Rasmussen rigget seg til med sofa og bord i Vedeveien søndag ettermiddag. FOTO: Bjørn Nibe.

– Det gikk så bra lørdag, at jeg bestemte meg for å gjøre noe for Varmestuen i dag også. Tante Gro bakte mange boller i går, i dag bakte hun to kaker. Jeg bakte en kake og muffins søndag formiddag, sier Rasmussen.

I dag fikk hun også god hjelp og selskap av lillesøster Hanne (16), som hadde rigget seg til i en sofa ved kakesalgbordet.

KAKESALG TIL INNTEKT FOR VARMESTUENS VENNER: Fra venstre: Hanne og Anna Rasmussen, Grete Berg og Marita Skogli. FOTO: Bjørn Nibe.

Sterke inntrykk

Anna Rasmussen går på Helse og oppvekst på Randaberg videregående skole. Det var etter et skolebesøk hos Varmestuens Venner at hun bestemte seg for å gjøre noe for dem.

– Bjørn (43) fortalte historier fra livet sitt som gjorde sterke inntrykk. Varmestuens Venner fortjener all støtte og alle økonomiske bidrag. De fleste på min alder vet ikke hva Varmestuens Venner er eller hvilket fantastisk viktig arbeid de gjør. Jeg gjør dette mest for å vekke dem, sier Rasmussen.

De første som kom for å kjøpe kake og støtte en god sak var Kristine Tønnessen og Elise Haaland, de kom litt før salget startet.

Litt senere kom folk fra både Hundvåg, Tasta, Klepp og Lye.

Silja Nicolaisen kjørte helt fra Klepp for å treffe Anna Rasmussen og spise kaker. Hun betalte ikke mindre enn 150 kroner for fire kakestykker.

– Jeg leser Annas blogg hver dag. Jeg ville komme og kjøpe boller i Stavanger lørdag, men da var bilen opptatt, sier Silja Nicolaisen.

Malin Sommerstad, Karoline Paulsen og Aurora Hinderaker, alle 15 år, kom fra Hundvåg. Tina Olsen og hennes pappa kom helt fra Lye. De støttet saken. Med på kjøpet fikk Tina et bilde sammen med Anna.

– Vi tar det som en søndagstur, sier Olsen.

Høiland taus av beundring

Grete Berg og Marita Skogli spiste seg mette på sjokoladekaker i dag. Grete var i flere år barnevakt for Anna, Marita har nylig flyttet til Tasta.

– Vi synes det er veldig bra at Anna samler inn penger til Varmestuen, det er viktig å støtte opp om de svakere i samfunnet. Anna når veldig mange gjennom sin blogg, og kan påvirke i positiv retning, sier Berg og Skogli i en kakepause.

Varmestuens Venner kan se frem til å få rundt 3500 kroner fra Anna Rasmussen på kontonummer 3201 39 60 282.

– Jeg får gåsehud og blir taus av beundring over slik flott ungdom, sier Geir Høiland, som driver Varmestuen sammen med søsteren Tone, til Tastavis.

Om Anna Rasmussen

Anna Rasmussen (17) ble gravid som 14-åring. I dag er datteren, Michelle, to år. Rasmussens blogg (mammatilmichelle) har 25.000 daglige lesere.

Snart 60.000 følger henne på ”Stavangermamma” på Instagram.

HJERTE FOR VARMESTUEN: Anna Rasmussen bakte boller og kaker for å få inn penger og skape litt blest om Varmestuens Venner. FOTO: Bjørn Nibe.

Om Varmestuens Venner

Varmestuens Venner startet opp hjemme hos Gerd og Evald Høiland i Dusavikveien på Tasta i 1973. Ved hjelp av oppsparte midler begynte de å hjelpe de svake i byen med mat og varme da kulden var som verst. Etter 18 år i Sverresgate 3, flyttet Varmestuen til Paradisveien 1 sommeren 2008.

Varmestuens Venner er en stiftelse som driver et lavterskeltilbud for alle rusmisbrukere i Stavanger. Varmestuen serverer frokost alle dager, og middag hver mandag og torsdag til sine brukere.

Varmestuens Venner får ingen økonomisk støtte fra kommune eller stat for å drive virksomheten, og er helt avhengig av sponsormidler og støtte fra byens befolkning, handelsstand, foreninger og lag.

Stiftelsen Varmestuens Venner selger hvert år en årskalender og CD, som er deres hovedinntektskilde.