Tastahallen er åpnet

STENGT IGJEN: Tasta svømmehall åpner likevel ikke nå. Foto: Bjørn Nibe.
Del på Facebook

Elever fra Tastaveden skole var de aller første som tok i bruk det største svømmebassenget i rehabiliterte Tastahallen som åpnet mandag morgen.

Publisert 02.09 2013 kl. 14.40. Oppdatert  02.09 2013 kl. 17.20.

”Velkommen tilbake til Tastahallen. Takk for tålmodigheten”, står det på et stort banner ved inngangspartiet til hallen. Rehabiliteringen har pågått i to år, og ble ett år forsinket. Men nå fremstår hallen nesten som ny. Det er lagt nye fliser i garderobene og begge bassengene, konkurransebassenget på 25 meter og et ti meter langt varmebasseng, spesialtilpasset for bevegelseshemmede. Der er det også installert kameraovervåking.  Dusjer, ganger og korridorer er rustet opp. Vannbehandlingsanlegget og samtlige ventilasjonsanlegg er skiftet ut, sammen med alt elektrisk utstyr. Det er også ny himling, belysning og møbler.

– Det har vært et langt løp, det er kjekt å bli ferdig, sier prosjektleder Bernt Krogh i Stavanger Eiendom.

SKOLESVØMMING: Mohammed Ibrahim, klasse 9a på Tastaveden skole koste seg i bassenget i dag. FOTO: Bjørn Nibe.

Taket på hallen kollapset under rehabiliteringsarbeidene, og omfattende arbeider med betongen i bassengene førte også til at rehabiliteringen tok lengre tid enn antatt.

– Vi fant ”betongsyken” i rikt monn i hallen. På taket var det muligens for mye grus og singel som gjorde at det kollapset, sier Krogh.

FØR: Omfattende betongskader er en av årsakene til forsinkelsene.

De totale kostnadene på rehabiliteringen, inkludert nytt tak til fire millioner kroner, ble 52,5 millioner kroner.

– I forhold til å bygge nytt er det opplagt at det svarer seg å rehabilitere, tilsvarende nytt ville kostet nær det tredoble, sier prosjektleder Krogh.

Nå fortsetter arbeidene med svømmehall på Hundvåg. I slutten av september er det oppstart på Kvernevik.

– Vi har lært en god del etter rehabiliteringen av Tastahallen, blant annet at det er viktig å gjøre gode nok forundersøkelser, som mer kjerneboring og prøveboring flere steder for å se tilstanden, i forhold til anbud og tidsaspektet ser vi at det er avgjørende. Det er erfaringer vi tar med oss til en eventuell rehabilitering av Stavanger svømmehall, sier Krogh.

Hallsjef Erik Larsen og Christine Svoren fra Idrettsavdelingen i Stavanger kommune spanderte skoleboller, frukt og juice til fornøyde skoleelever til og fra bassenget i dag.

– Veldig kjekt å svømme i Tastahallen igjen, det er lenge siden nå, sier Mohammed Ibrahim, som går i klasse 9a på Tastaveden skole.

Svømmehallen er åpen for publikumbading fra tirsdag. Åpningstider: Tirsdag kl. 16.00-21.00. Søndag kl. 12.00-18.00.

NYTT RENSEANLEGG: Også renseanlegget, som tar i mot totalt 700 00 liter vann fra de to bassengene, er nytt. FOTO: Bjørn Nibe.

Idrettshallen åpnet til skolestart. Der er det lagt nytt sportsgulv, med ny oppmerking, også for boccia. Betonggulvet var ikke plant, det var sprekker og betongen kom opp. Seks millimeter betong ble slipt ned flere steder i idrettshallen før gulvet ble lagt.

NYTT SPORTSGULV: Idrettshallen har nytt sportsgulv. FOTO: Bjørn Nibe.