Fortsatt uavklart om Tasta skatepark

Del på Facebook

– Vi kommer tilbake med løsningen i høst, svarte ordfører Sagen Helgø, som frir til næringslivet. 

De aller fleste av de mer enn 100 fra skatemiljøet fra blant annet Tasta, Kvernevik, Hundvåg og Rennesøy gikk skuffet hjem etter bystyremøtet i kveld.

De møttes utenfor Rådhuset før klokken 18.30 mandag kveld for å vise politikerne i bystyret at de står sammen om ønsket om en ny skatepark på Tasta, og for å høre svaret fra ordfører Christine Sagen Helgø (H) som Eirik Faret Sakariassen (SV) hadde bedt henne svare på.

SKATEMILJØET STILTE I BYSTYRET: På vei inn i bystyremøtet: barn, unge og voksne fra hele Stavanger, Rennesøy og Randaberg. Foto: Bjørn Nibe.

Like før klokken 19 i kveld gikk de målbevisst ned trappene til bystyresalen og opp i galleriet, som vel neppe noen gang har hatt flere tilhørere.

– Jeg er ikke fornøyd med svaret fra ordføreren. Alle fra skatemiljøet som møtte opp i dag hadde fortjent noe langt mer konkret enn vage lovnader og noe som skal vurderes og ses på, sier Faret Sakariassen.

Elias Nilsen, en av Norges mest talentfulle skatere (11) ventet to timer før han omsider fikk høre hva ordfører Christine Sagen Helgø (H) hadde å si om skateparken på Tasta.

– Det var et langt svar ordføreren kom med, jeg skjønte ikke så veldig mye av det hun sa, men jeg skjønner at politikerne prøver å utsette byggingen av nye Tasta skatepark, sier Nilsen skuffet.

TÅLMODIGE, UNGE SKATERE: Jonas Larsen fra Rennesøy, Emil Fosse fra Kvernevik, Elias Nilsen fra Tasta og Benjamin Lunde fra Kvernevik venter tålmodig i vestibylen utenfor bystyresalen.. FOTO: Bjørn Nibe.

Leif Arne Moi Nilsen (Frp) fikk ikke gehør fra ordføreren da han innstendig ba henne svare på spørsmålet om skateparken klokken 19.15. Da var det ennå syv saker som skulle behandles i bystyret, og ganske så varmt på galleriet.

En time senere, da det ennå var fem saker igjen på sakskartet, lot ordføreren regler være regler, og tillot at spørsmålet fra Faret Sakariassen om skateparken ble stilt.

Faret Sakariassen ønsket svar fra ordføreren på om Stavanger kommune vil at de uorganiserte i skatemiljøet skal ha et skikkelig tilbud.

– Mange ble skuffet da Tasta skatepark ble revet. Hvorfor ble ikke rivingen bedre varslet enn det ble? Det burde vært på plass skikkelige planer for en ny ramp når først skateparken skulle bli revet. Selv visste jeg ikke om at rivingen skulle skje før forrige mandag, da Tastavis først omtalte saken. Jeg har snakket med mange i skatemiljøet som føler seg utelatt i denne prosessen, og det er en kjip følelse, sa Faret Sakariassen før han stilte spørsmålet:

– Vil ordføreren på vegne av kommunen gjøre noe for å bidra til løsning for de som bruker Tasta skatepark, og hva vil kommunen gjøre for å sikre et skateanlegg på Tasta?

BYSTYRET: Eirik Faret Sakariassen (SV) hadde mange i ryggen da ordfører Christine Sagen Helgø (H) svarte på spørsmål om fremtiden til Tasta skatepark, som nå er revet.

Ordfører Sagen Helgø, leverte et godt forberedt og langt svar.

– Tasta skatepark er en viktig arena for barn og unge. Bystyret ønsker å støtte skaterne og den uorganiserte idretten, som er en del av breddeidretten og det mangfoldige tilbudet i Stavanger. Jeg vil understreke at det ikke foreligger et politisk vedtak om rivingen av Tasta skatepark, det kom som en overraskelse for meg, sa ordfører Sagen Helgø i begynnelsen av sitt svar.

Sagen Helgø viste til en tilstandsrapport om skateparken, der rapporten viser til en stygg ulykke i skateparken på grunn av hull i en plate i en av rampene, og at skateparken ble revet av sikkerhetsmessige grunner, og fortsatte:

– Det er synd at skateparken ble revet nå, før den alternative innendørs skatehallen i Paradis er ferdig. Nå håper vi på et samarbeid med næringslivet for å sponse ny skatepark. Ellers vil jeg signalisere, på vegne av flertallspartiene, at vi kommer tilbake med den endelige løsningen i Handlings- og økonomiplanen for 2014 i høst. Frem til da vil vi jobbe med et spleiselag med næringslivet for å få på plass et nytt anlegg på Tasta.

– Store summer kunne blitt spart

– Jeg er aldeles ikke fornøyd, jeg er skuffet, og skulle gjerne hatt et mer konkret svar fra ordføreren. Noen plater kunne blitt byttet ut, dermed kunne store summer blitt spart og rampen blitt brukt i flere år til, i stedet ble alt revet, sier Einar Krogh (15) etter kveldens bystyremøte.

Fredrik Austbø, Tastas egen proffskater er ikke fullt så negativ etter kveldens bystyremøte:

– Svaret fra ordføreren var litt som forventet, tross alt var hun litt positiv, så lenge det blir noe av ny skatepark på Tasta, er jeg fornøyd. Å bli kastet rundt mellom flere midlertidige skatehaller er ikke bra. Hele skatemiljøet fortjener og trenger et anlegg som er skikkelig, sier Austbø.

POSITIV AUSTBØ: Fedrik utbø velger å se positivt på ordførerens svar. OTO: ørn Nibe.

Arnt Steinbakk (Ap) sier dette til Tastavis:

– Svaret fra ordføreren var som forventet, noen uker før budsjettprosessen starter, da kan verken ordførerpartiet eller posisjonen kan komme med lovnader. Samtidig kan man velge å tolke det positivt når ordføreren sier at de ønsker å se på Tasta skatepark i Handlings- og økonomiplanen. Arbeiderpartiet kommer igjen til å prioritere skateparken i høstens budsjett. Jeg er veldig glad for at Bjarne Bergsaker er nøktern og halverer estimatene for en ny skatepark.

Steinbakk er forundret over fremgangsmåten til Stavanger kommune, der de river hele skateparken uten at brukerne eller politikerne visste noe, før Tastavis skrev om saken forrige mandag.

FORUNDRET STEINBAKK Arnt Steinbakk (Ap) er forundret over fremgangsmåten til Stavanger kommune. FOTO: Bjørn Nibe.

Man går ikke inn på et fotballanlegg og jevner det med jorden fordi et mål er revet ned eller en oppmerking mangler på grunn av dårlig vær eller hærverk. Gutter og jenter på ti og 11 år som ser skateparken bli revet, som ser gravemaskiner rive hele anlegget, har ingen mulighet til å stå opp mot kommunen. De tenkte sikkert at her kommer det noe nytt, sier Steinbakk og fortsetter:

– Å være uorganisert trenger ikke være et gode. Dette hadde aldri skjedd på denne måten med et anlegg for fotball eller håndball. Som tidligere leder av bydelsutvalget, er jeg skuffet og overrasket over at det har gått så raskt i nedoverbakke med anlegget. Jeg har kjørt forbi anlegget regelmessig de siste årene, jeg har ikke fanget opp signalene, dette er noe både vi politikere og administrasjonen kan lære av.