Åpner mandag

Del på Facebook

Tasta svømmehall åpner mandag, to år etter prosjektstart og ett år forsinket. Prislapp: 52 millioner kroner. 

Den omfattende rehabiliteringsjobben i Tastahallen er ferdig. Nå fremstår hallen, som ble overlevert 1. desember 1983, som ny, til en prislapp på 52 millioner kroner. 

Tasta svømmehall har fått rehabilitert begge bassengene, konkurransebassenget på 25 meter og et ti meter langt varmebasseng, spesialtilpasset for bevegelseshemmede, med nye fliser. Startblokkene er nye. Dusjer, ganger og korridorer er rustet opp. Vannbehandlingsanlegg og samtlige ventilasjonsanlegg er skiftet ut, sammen med alt elektrisk utstyr. Ny himling og ny belysning er det også.

ÅPNER MANDAG: Tasta svømmehall åpner for publikum mandag. FOTO: Bjørn Nibe.

I idrettshallen, som åpnet til skolestart, er det lagt et nytt sportsgulv med ny oppmerking, også for boccia. Betonggulvet var ikke plant, det var sprekker og betongen kom opp. Seks millimeter betong er slipt ned flere steder i idrettshallen.

Nytt gulv i idrettshallen. Foto: Bjørn Nibe.

Utfordringene har stått i kø, med omfattende betongskader i begge bassengene.Taket kollapset uventet midt i prosjektperioden, og medførte en lengre stopp i arbeidet.

– Vi har fått to «nye» basseng for vel 50 millioner kroner, så selv om dette tok tid, så var det verd det. Til sammenligning koster en ny svømmehall nesten tre ganger så mye, sier prosjektleder Bernt Krogh, Stavanger eiendom.

Svømmehallen åpner dørene for badegjester mandag 2. september klokken 16.

Tidligere på dagen skal det være en offisiell markering av åpningen, med representanter fra prosjektledelsen, idrettsavdelingen i Stavanger kommune, entreprenører og hallansatte til stede.

– Det blir boller og brus til barna, sier Arne Tennfjord, idrettsef i Stavanger kommune.