VBK FFO ÅPNET MANDAG

Del på Facebook

80 glade jenter og gutter fra Tasta, Hinna og Randaberg møtte til trening, mat og lekser åpningsdagen på bydelshuset og i Tasta Idrettspark. 

VBKs FFO (fotballfritidsordning) er et samarbeid mellom Vardeneset Ballklubb og Viking FK. Det sportslige drives og organiseres av Viking, og har sin base i Tasta Bydelshus. Der gikk det pent og pyntelig for seg da Tastavis var til stede åpningsdagen.

– Ungene er så flinke og veloppdragne at det er en fryd. De verken søler, roter eller maser, sier Jofrid Kullberg og Ingebjørg Riskjell på Skipper Worse Tasta, som er ansvarlig for at maten til alle på FFO er klar når det er matpause.

Blant de 80 ungene fra 4. til 7. klasse er rundt halvparten jenter. Flere av dem blir hentet i minibuss etter skoleslutt.

VBK FFO: Elias Bjørnerem, Emilie Moi, Leonora Tønnesen og Oline Moi. FOTO: Bjørn Nibe.

– Det er fint å være på FFO. Vi lærer mer om fotball, og så får vi nye venner, sier en av de mange jentene på VBK FFO, Oline Moi.

Stine Emilsen er leder for VBK FFO. Hun har i flere år vært ansvarlig for Vikings fotballfritidsordning.

– Vi har ingen ledige plasser nå, vi må eventuelt utvide antall dager fra mandager og onsdager, sier Emilsen.

På Stavanger kommunes fotballbaner i Tasta Idrettspark får deltagerne kyndig veiledning av flere trenere fra Viking.

– En fin første dag, med herlig vær og flinke og positive unger, sier en av trenerne, Øystein Sjo. Han er ellers trener for Viking FKs gutter 13 elite, og jobber på Vikings FFO og fotballskole.

TRENING PÅ VBK FFO: Øystein Sjo fra Viking FK instruerer ivrige jenter. FOTO: Bjørn Nibe.

Vardeneset Ballklubb er blant de siste, store fotballklubbene i Rogaland som har fått på plass FFO.

– Det er kjekt at Viking hadde anledning til å sette i gang dette, i og med at VBK ikke hadde ressurser nok til det, sier Iver Mathisen, en av fedrene til glade unger åpningsdagen.

LEKSETID PÅ FFO: Siri Aasekjær, Johanna Østerhus og Andrea Skilbrei Kallevik gjør lekser.