Tastaveden 50 år

Del på Facebook

I dag hadde Tastaveden 50-årsmarkering på behørig vis, med festtaler, elevopptredener og dans i skolegården.

– Jeg er veldig fornøyd med dagen, med gjestene, elevene og lærerne. Jeg er stolt av rektorjobben, stolt av elevene, lærerne og foreldrene. Vi har et godt miljø, engasjement, omtanke og sterk lærevilje, sier rektor Finn Lea.

Dagen startet i gymsalen, der ordfører Christine Sagen Helgø, oppvekstleder John Peter Hernes (H), Arnt Steinbakk (Ap), Egil Olsen, leder i Kommunalstyre for miljø og utbygging (KMU), leder i 17.mai-komiteen, Dag Terje Klarp Solvang og tidligere lærer på Tastaveden, skolesjef Eli Gundersen var blant de inviterte gjestene.

50 ÅR: Finn Lea får blomster og minnepinne av ordfører Christine Sagen Helgø..

– For meg som ordfører er det veldig viktig at vi har gode skoler der elever og lærere trives; det er Stavangerskolen. Mottoet til Tastaveden skole er ”Finn læringsgleden, velg Tastaveden.!” Ta vare på læringsgleden, engasjementet og hverandre, sa ordfører Sagen Helgø blant annet i sin gratulasjonstale.

Ellers medvirket Eline Larsen Tusvik og Kristine L. Markussen med flott dans og Karoline Grønfur Aadland, og Emma Lysanne Bruin med nydelig sang under 50-årsmarkeringen i dag.

De to programlederne, Catrhrine Malde og Hilde Hesløy, tok seg godt ut i sine 60-tallskjoler.

Olsen sprang etter jentene

Egil Olsen var elev på skolen i 1963, i det første kullet som begynte på Tastaveden.

NÅTID OG FORTID: Egil Olsen, elev i 1963, Lisa Maria, elev på 8. trinn og rektor Finn Lea.

– Vi gikk på skolen syv dager i uken, altså lørdag og søndag også, er det løye jeg har blitt som jeg har blitt, spøkte Olsen og fikk både latter og applaus i retur fra salen.

– Vi hadde både dokryss og snakkekryss: fikk vi ti kryss, var det melding med hjem. Da jeg begynte på ungdomsskolen, sprang jeg mest etter jentene. Ikke gjør som meg, jeg måtte ta igjen det forsømte. De tre årene dere går her, er tre viktige år. Når jeg ser og opplever det gode miljøet her, med dans og alt mulig, kunne jeg godt tenkt meg å begynt om igjen på Tastaveden.

Leder i elevrådet, Ståle Bethuelsen, som også danset sammen med Ida Ingebrigtsen i ett av de flotte elevinnslagene, skrøt av skolen sin i talen:

– På Tastaveden har vi en tipp topp rektor, snille og flinke ansatte og mange kjekke elever, som alle utgjør det gode skolemiljøet. Jeg gleder meg til resten av mitt siste år på Tastaveden, et år med gode minner jeg kan ta vare på resten av livet.

Etter festmarkeringen jobbet elevene i sine klasserom med noe som blir oppbevart i en kiste til 2063. Der har de skrevet noen av sine tanker om hvordan det er å være elev på Tastaveden i 2013, og hvordan de tror det vil være om 50 år.

ELEVINNSLAG: Ståle Bethuelsen og Ida Ingebrigtsen, Norges beste sportsdansere, danset rumba.

Saken oppdateres.