Hushovd dundrer forbi

Del på Facebook

– Dette blir stort, nå gleder vi oss bare, sier vaktkoordinator på Tasta, Asbjørn Høie.

Tour des Fjords inneholder fire etapper; tre fellesstarter og lagtempo. Lørdag og søndag dundrer syklistene gjennom Tasta. TOSK – Tasta og omegn sykkelklubb – stiller med 40 vakter, etter at de selv har vært med på turrittet.

Lørdag kveld mellom kl 19.10 og 20.10 kan du oppleve verdenseliten i sykkel i bydelen under lagtempoen. Thor Hushovd, Alexander Kristoff, Lars Petter Nordhaug med flere norske toppsyklister er med i rittet, i tillegg til mange av verdens beste syklister.

Ruten lørdag: Risavika havn – Kontinentalvegen – Risavik Havnering – Skibmannsvegen – Tanger Ring til bussveien om Jåsund-  Tanangerveien – Hafrsfjord bru – Revheimsveien til venstre, Kvernevikveien – E39 venstre ned Eskelandveien – Dusavikveien – Tastagata – Borgermester Middelthonsvei – Uelandsgaten – Nedre Strandgate – Strandkaien – Kongsgårdbakken – Klubbgaten – Havneringen – Skagenkaien.

Passeringstider 3. etappe lørdag:

Tananger sentrum ca. kl. 18.50 – ca. kl. 19:38

Randabergsveien/ E39 ca. kl. 19:05 – ca. kl. 19:53

Bjergsted ca. kl. 19:12 ca. kl. 20.20

Strandkaien ca. kl. 19:13 ca. kl. 20.01

Målgang vågen 19.15 – 20:05

Siste og 4. etappe etappe av Tour des Fjords starter i Egersund og avsluttes med finalerunder i Stavanger sentrum søndag.

Start Egersund torg er klokken 13.00.

Syklistene kommer via Ullandhaug over Motorveien, Haukåsveien– Hillevågsveien – Havneveien – Consul Sigval Bergesensvei – Paradisveien – Paradissvingen – Bergelandsgaten, Pedersgaten ned Langgaten – Verksgaten vi er nå inne i rundløypen ved Jorenholmen – Havneringen – Vågen.

Målpassering første gang innerst i Vågen, før rytterne sykler tre ganger denne ruten: rytterne svinger til høyre inn Strandkaien og inn mellom Sjøfartsmuseet og Taket, videre opp Løvdalsvingen – Tidegeilen og ut Løkkeveien – Borgermester Middelthonsvei – Tastagaten – Dusavikveien og inn i Gabroveien –Gjerdeveien – Randabergveien – Misjonsveien – Stokkaveien – Øvre Stokkavei og Holbergs gate før løypa igjen går ned Eiganesveien, inn i Løkkeveien – Kannik, ned Kannik videre inni Olav V’s gate, og Haakon VII’s gate – Domkirkeplassen.

Første gang rytterne kjører gjennom Tasta er rundt klokken 16.30 søndag.