Strategisk partnerskap

Del på Facebook

NorSea Group AS inngår strategisk partnerskap med Sub Sea Services AS. Avtale om virksomhetsutvikling er undertegnet. 

NorSea Group AS og Sub Sea Services AS har undertegnet en avtale om virksomhetsutvikling for å utvide og optimere tjenestene gjennom å tilby basefasiliteter med tjenester for marine stigerør og boreutstyr. Det kunngjør selskapene i en pressemelding i dag.

INNGÅR STRATEGISK PARTNERSKAP: Fra venstre: Bernt Arne Breistein, administrerende direktør, Sub Sea Services AS, John E. Stangeland, konsernsjef NorSea Group AS, Jostein Kvamme, viseadministrerende direktør, Sub Sea Services AS. FOTO: Michael Kakakios.

Avtalen er strategisk viktig for begge parter. For NorSea Group vil partnerskapet bety at selskapets tjenesteportefølje utvides, og Sub Sea Services vil kunne levere stigerørsekspertise i et større geografisk område.

Riggmarkedet og boreentreprenører

NorSea Group og Sub Sea Services vil henvende seg til riggmarkedet og boreentreprenører ved å tilby utvidede tjenester ved de fleste av NorSea Group-basene i Norge (Tananger base, Dusavik base, Stordbase, Vestbase, Norbase og Polarbase).

Siden begge selskapene har kunder med omfattende internasjonal virksomhet, leter de nye partnerne også etter muligheter for å tilby stigerørshåndtering, inkludert skreddersydde logistikkløsninger, på det internasjonale markedet.

– Det vi prioriterer høyest er å skape verdi for alle kundene våre. Nå som stigerørshåndtering også omfatter integrert logistikk, transport, håndtering og lagring, er vi overbevist om at det vil føre til positive ringvirkninger for nye og eksisterende kunder at vi forener kreftene våre. Vi er nå i stand til å oppfylle fremtidige krav fra riggbransjen med forbedrede tjenester, sier John E. Stangeland, konsernsjef i NorSea Group.

En oversikt over markedssituasjonen viser at det er 48 rigger (mellom halvt nedsenkbare plattformer og boreskip) som borer i Nordsjøen og langs norskekysten. Til sammen bruker de nesten 1600 stigerør. Norge utgjør bortimot 60 prosent av dette markedet, og Sub Sea Services er allerede ansvarlig for over to tredjedeler av alle inspeksjoner og reparasjoner av marine stigerør i Norge.

Selskapet spår at det blir økt aktivitet i årene som kommer.

– Vi kan se en vekst på omtrent 30 prosent i etterspørselen etter tjenester i løpet av de neste fem årene – med de nye plattformene som kommer til samtidig som den eksisterende flåten eldes – og vi er derfor veldig glad for det strategiske samarbeidet med NorSea Group. Vi legger stor vekt på at vi skal tilby kundene utvidet og styrket service gjennom denne avtalen, sier Bernt Arne Breistein, administrerende direktør i Sub Sea Services

NorSea Group AS er et privateid selskap grunnlagt i 1965. Selskapet er ledende leverandør av basetjenester og integrerte logistikkløsninger til olje- og gassindustrien i Norge. Gruppen har en årlig omsetning på rundt NOK 2,5 milliarder. NorSea Group AS har hovedkontor i Tananger utenfor Stavanger, og har eierinteresser i ni forsyningsbaser langs norskekysten. Gruppen er i tillegg en aktiv pådriver for videreutviklingen av Risavika som regionens viktigste logistikknutepunkt. Selskapets hovedaksjonærer er Wilh. Wilhelmsen Holding ASA, Eidesvik Eiendomsinvest AS og Simon Møkster Eiendom AS.

Sub Sea Services AS ble grunnlagt i 1989 og er en førsteklasses leverandør av produkter og tjenester til boreindustrien offshore. Sub Sea Services leverer produkter som skiller seg fra konkurrentene gjennom overlegen kvalitet, brukervennlighet og funksjonalitet. Fra hovedkontoret i Dusavik utenfor Stavanger, og anlegg i Kristiansund og på Mongstad, betjener selskapet offshorekunder over hele verden. Siden midten av 2013 har Sub Sea Services vært lokalisert i Brasil for å kunne tilby boreløsninger til sine kunder derfra, mens produksjonen fremdeles gjennomføres i Norge. To internasjonale mekaniske verksteder planlegges å åpne i Brasil og på Kanariøyene i 2014. I tillegg innbefatter internasjonaliseringsplanene ingeniørkontorer i Aberdeen (UK) og Houston, Texas (USA).

SUB SEA SERVICES: Administrerende direktør i Sub Sea Services, Bernt Arne Breistein og teknisk direktør og grunder, Atle Kvamme. FOTO: Bjørn Nibe.

Tastavis har laget denne reportasjen fra Sub Sea Services hovedkontor og verksteder i Dusavikhttp://issuu.com/tastavis.no/docs/ta-aug-2013/13?e=6711437/4401113