Rock and film!

Del på Facebook

På Bekkefaret bydelshus er flere av Tastas rockeungdommer i sving under byens kanskje tøffeste ferietilbud.

PÅ ROCKESKOLE: Simen Amundrud fra My Disguise. FOTO: Bjørn Nibe.

– For oss er det veldig greit å være på Rockeskolen. Rockeinstruktørene fra Rockcomp kan mye, vi blir bedre, både individuelt og som gruppe. Vi lærer mer om teknikker, toneskalaer og akkorder, og vi får tips om veien videre som band.

Det sier bandmedlemmene i My Disguise, Matias Uppstad, Espen Knutsen, Rasmus Jensen, Åsmund Uppstad, Aksel Aase og Simen Amundrud, seks av dem som er med på Ferieskolens rocke- og filmskole på Bekkefaret denne og neste uke i regi av Stavanger kommunes «Fiks Ferrige Ferie», Ungdom og Fritid og Rockcomp.

I år arrangeres de to ferieukene med hovedfokus på rock og film for femte gang for ungdom mellom 13 og 16 år.

På ferieskolen er det workshops for band, enkeltundervisning på kjent og ukjent instrument. På filmskolen får deltagerne et innblikk i manus, grunnleggende bruk av kamera, opptaksteknikk og redigering.

Gerd Hegge, Nils Petter Midtun og Asbjørn Furre er med de unge filmskaperne som skal ha klar en kortfilm til premieren fredag. Torsdag er opptaksdag. Redigering blir gjort ferdig fredag, en time eller to før visning i Bekkefaret bydelshus.

Nils Petter Midtun har ansvaret for å lære den ene av to grupper filminteresserte i alderen 12-14 år hvordan en film blir til, hva som er viktig å tenke på underveis.

– Historien i vår kortfilm er i korte trekk at Mia på ti år blir tatt i å stjele i butikken. Hun stjeler etter å ha hørt en krangel mellom sin mamma og pappa, der mamma klager på den arbeidsledige og i hennes øyne late mannen som ikke får inn nok penger til familien, sier Magnus Andrea Hjort (12).

FILMSKOLE: Nils Petter Midtun på filmskolen med ivrige unge filmskapere.

Pappa og den unge tyven må jobbe i butikken som straff. Men far og datter kommer nærmere hverandre, skal vi tro status på filmen onsdag ettermiddag.

Trond Ivan Nilsen er leder for Rockeskolen.

ROCKCOMP OG ROCKESKOLE: Leder Trond Ivan Nilsen.

– Her har vi dyktige instruktører som spiller flere instrumenter, som har evner til å formidle kunnskap og er relasjonelt flinke. Alle som har deltatt på Rockeskolen har stått på scenen under konserten siste dag av rockeskolen, flere av dem er med flere år på rad, sier Nilsen.

Espen Eidem og Christian Gordon, begge fra tastabandet Freak Minority, oppsummerte dagen i plenum med å dele sine erfaringer og gi gode råd unge musikere og ungdomsband.

– Har du lyst til å starte band, er Rockomp og Rockeskolen et godt utgangspunkt. Spill det du føler for, finn dine egne ting, start et band med folk du tror du vil trives med, og øv mye, sier Eidem og Gordon.

– Publikum ser alt, det gjelder å vise at du digger det du holder på med når du er på scenen. Foran konserter er det bra å bruke sosiale medier, men ikke overdriv der, legger de viktig til.

Både My Disguise og Freak Minority er inne i en hektisk periode, med mye øving og kommende konserter.

WORKSHOP: Espen Eidem og Christian Gordon oppsummerer på workshop på Rockeskolen.

– Vi skal spille på Tasta bydelshus, Bekkefaret og Metropolis i høst. Tre låter kommer på en EP om ikke lenge, sier Simen Amundrud i My Disguise.

Freak Minority, som begynte sin historie på nettopp Rockeskolen for tre år siden, har fått nøkkel til øvingslokaler på Tasta Fritidssenter i sommer.

– Vi skal øve inn nytt materiale i sommer, men først er det konsert for Rockeskolen på mandag, sier Espen og Christian i Freak Minority.

Fredag er det premiere på kortfilmene, og konsert med deltagerne på Rock- og Filmskolens første uke.

Det er noen ledige restplasser til neste ukes ferieskole på Bekkefaret bydelshus. Påmelding er via rockcomp.net.