NM-sølv til Tasta

Del på Facebook

Tasta Skolekorps vant sølv i NM for skolekorps, brass i Stavanger konserthus. 

94 poeng av 100 mulige holdt ikke til gull i NM for skolekorps, brass 2013 for Tasta Skolekorps. Manger Skulemusikklag fikk 95 poeng av dommerne Irene Anda og Sverre S. Olsrud, og vant i år.

ETT POENG FRA NM-GULL: Tasta Skolekorps, sølv i NM 2013 i Konserthuset. FOTO: Bjørn Nibe.

– Litt surt med det ene poenget, men vi er kjempefornøyde, sier Tastas dirigent, Morten Øvrebekk etter festkonsert og premieutdeling i konserthuset lørdag kveld.

Rett etter fremførelsen av NM-stykket i Fartein Valen-salen lørdag ettermiddag var det en mellomfornøyd Øvrebekk som oppsummerte fremførelsen.

– NM er noe spesielt, det var nok litt alvorlig i starten av stykket, men det løsnet, og siste halvdel var veldig bra. Jeg skulle ønske vi kunne spilt litt lenger.

Tasta Skolekorps har vunnet NM 11 ganger. I fjor endte Tasta på syvende plass i 1. divisjon. Da lovet Øvrebekk revansje.

I årets mesterskap spilte Tasta stykket ”Labour and Love” av Percy Flecher. Stykket regnes for å være det første originalskrevne stykket for brassband som ble brukt i en større konkurranse, og var opprinnelig pliktnummer i toppdivisjonen under det britiske mesterskapet i 1913.

– Vi har et veldig godt lag akkurat nå, synd at tre musikanter går ut på grunn av alder (Kai Lindal, Knut Storaas og Emilie Børresen).

SØLV I NM 2013: Tasta Skolekorps. FOTO: Bjørn Nibe.

En av dem som fortsetter er Martin Berentsen (18). Han våknet med 40 i feber lørdag morgen, men stilte med sin tuba i Konserthuset.

– Jeg heiv innpå noen tabletter, og tenkte frem og tilbake om jeg skulle spille i NM, sier Berentsen.

700 musikanter, og 24 korps i tre divisjoner deltok  i årets NM for skolekorps.

Resultater 1. divisjon:

1. Manger Skulemusikklag 95 poeng

2. Tasta Skolekorps 94 poeng

3. Tertnes Skoles Musikkorps 93 poeng

4. Felleskorpset Askøy 91 poeng

5. Førre Musikkorps 90

5. Søreide og Sandli Skolekorps 90

7. Sæbø Skulemusikklag 88

8. Krohnengen Skoles Musikkorps 86 poeng

8. Smørås Skolemusikk 86 poeng

Knarvik Skulekorps vant 2. divisjon, mens Damsgård Skoles Musikkorps vant 3. divisjon.