Bånn gass på senteret

Del på Facebook

Det var lange køer med fornøyde barn på Tastasenteret på Barnas dag. Anne Kari Østhus vant gassgrillen.

– Det er bånn gass, vi må sende unger i pølsekøen inn til leker og hoppeslott, sånn at de slipper å vente for lenge, sa senterleder Britt Iren Osmundsen en time etter at grillsjefene, Jan Ivar Spissøy fra Jernia og Veronica Haringstad, senterets markedskoordinator hadde servert 300 gratis pølser med brød en halvtime etter grillstart klokken 12 i dag.

GRILLFEST: Jan Ivar Spissøy og Veronica Haringstad hadde det travelt med grilling i dag.

Osmundsen tok med handlevognen, og trillet inn til Helgø Meny for å hente mer mat til sultne og glade unger.

Jernia var blant butikkene som delte ut premier i dag. Anne Kari Østhus ble den heldige vinneren av gassgrillen med det klingende navnet Q 220 fra Weber.

– Jeg ble så glad da Kjetil Johannesen fra Jernia på senteret ringte for å fortelle meg at jeg hadde vunnet gassgrillen. For mange år siden hadde jeg en gassgrill, den er rusten og fæl, så dette passet bra, nå slipper jeg å bruke engangsgrill i sommer, sier Østhus.

Hos Elkjøp Express stilte ivrige tegnere seg opp for å delta i en tegnekonkurranse på nettbrett bare noen minutter etter at senteret åpnet. Helt frem til stengetid tegnet små, og noen store på det 10,1 store nettbrettet, med god veiledning fra Samsungs Sandra Torsvik.

Viljar Amdal (7 år), Markus Haringstad (7 år), Odin Thomsen (10 år) og Maia Halvorsen (9 år) var fire av de mange som deltok i konkurransen. De tegnet tegneseriefigurer, nettbrett, mobiltelefon og en katt.
– Dette er kjekt, det er første gang jeg tegner på nettbrett, sier Odin. Hans tegning av Donald Duck kan meget vel bli vinneren av konkurransen. Juryen avgjør hvem vinneren er på mandag.

NETTBRETT: Odin Thomsen (10 år) tegner Donald Duck. Til høyre: Samsungs Sandra Torsvik.

Ballongartisten Kjetil Mørk hadde det travelt i dag. Rundt ham var det metervis med tålmodige unger og foreldre.

BALLONGARTIST: Kjetil Mørk hadde det travelt i dag

– Jeg har vært ballongartist siden i vinter, og har ballongene som en bijobb, sier den fargerike artisten.

Ved sceneområdet var det hoppeslott, fotballradar og et yrende liv. Linn Rebecca Nilsen fra Stavanger Kickoff organiserte fotballdelen.

FOTBALL: Ved sceneområdet, hoppeslott og fotballradar.

– Nå konsentrerer vi oss om de minste, da handler det om å treffe ett av fire hull i fotballveggen, sa Nilsen, før hun lot Jonas Eide Pettersen (6) skyte en gang til.

Hos Bare Barn i andre etasje har avdelingsleder Bente Sømme en hel eske med tegninger, fargelagt av barn som veldig gjerne vil vinne en sykkel. Hvem som er den heldige utvalgte avgjøres over helgen.

Thomas, Linnea og Tiril, alle syv år, er veldig konsentrerte da Tastavis kommer for å ta bilder og snakke med tegnerne.

–  Kan vi vinne en sykkel? utbrøt syvåringene.