OTUS på Veden

Del på Facebook

300 smil i solskinnet på Veden da OTUS – Overgang til ungdomsskolen – ble arrangert i dag. 

På toppen av Tasta, på Veden, i strålende solskinn, med smilende, glade elever, lærere og foreldre fra åtte skoler, ble årets OTUS en suksessrik affære.

 

SAMARBEID PÅ OTUS: Kommende 8 E på Tastarustå under fallskjermøvelsen. Foto: Bjørn Nibe.

– Det er veldig kjekt å bli kjent med dem vi skal gå i klasse med på ungdomsskolen til høsten, så var det fint å få samarbeide på postene, sier Sara Hinna Jacobsen og Ida Paulsen, som begynner i klasse 8a på Tastaveden skole til høsten.

Sara Hinna Jacobsen og Ida Paulsen.

Elever fra Kampen, Byfjord, Tasta, Tastarustå, Teinå, Vardenes og Åmøy skole hadde ulike farger på sine t-skjorter, en farge for hver av de åtte klassene som begynner på enten Tastarustå eller Tastaveden skole til høsten.

På åtte forskjellige poster rundt på Veden var hovedpoenget å samarbeide og hjelpe hverandre for løse de utfordrende oppgavene lærere og ledelse fra de forskjellige skolene, og foreldre hadde satt opp.

SAMMEN PÅ OTUS: Klasse 8 A på Tastaveden til høsten.

 

– OTUS tar vekk noe av gruefølelsen, den største spenningen i magen, foran det å gå fra barneskole til ungdomsskole. Elevene knytter kontakter på en uformell arena, med organiserte og styrte aktiviteter, sier logistikksjef for årets OTUS på Veden, Heidi Høiland Arnesen. Til daglig er hun avdelingsleder på Tastarustå skole.

Logistikksjef Heidi Høiland Arnesen.

Med røde t-skjorter: kommende klasse 8D på Tastaveden. 11 gutter og 13 jenter.

En særdeles blid Avdyl Haxhiu ble kjørt rundt i trillebår av klassekamerat Hogne Tjetland. Avdyl kunne ikke annet enn å stole på sin sjåfør, som kjørte rundt i en hinderløype uten å kunne se hva han gjorde, Avdyl kommanderte kompisen til venstre og høyre.

TILLIT I TRILLEBÅR: Hogne Tjetland kjører rundt med Avdyl Haxhiu.

 

 

En veldig bra dag, kjekt å møte de nye klassekameratene. Flere av postene var gøy, sier Avdyl Haxhiu, som sammen med resten av klassen skryter av lærerne de får til høsten.

35 foreldre stilte opp for å hjelpe til under dagens arrangement.

– OTUS er et veldig bra tiltak, som jeg synes flere skoler burde samarbeide om. Det er viktig at elevene blir kjent på en uformell og positiv måte, sier Vibeke Ørn, en av foreldrene som tok seg fri for å bidra på Veden i dag.

17. juni er det besøksdag på ungdomsskolene i bydelen. Da skal alle 7. klassingene besøke sin skole.

KAMPROP TIl SLUTT: Aurora var og med klassen sin på Veden

Tasta bydelsutvalg støttet årets OTUS med 10.000 kroner. Tasta Senter bidro med penger til innkjøp av t-skjorter.