SØLV i EM TIL ARE STRANDLI

Are Strandli og Kristoffer Brun vant sølv i EM 2013.
Del på Facebook

Are Strandli og Kristoffer Brun vant sølv i EM i roing dobbeltsculler lettvekt i Sevilla, Spania.

– Vi håpet på medalje, å ta sølv er gull verdt i dag, sier Are Strandli fra sengen på hotellrommet i Sevilla.

Det sier tastagutten Strandli til Tastavis en drøy time etter medaljeseremonien.

Europamesterskapet i roing arrangeres i Sevilla, Spania i helgen. 34 nasjoner og 534 utøvere deltar. 22 båter stilte til start i herreklassen i dobbeltsculler lettvekt. 12 av båtene gikk til semifinaler lørdag. Der ble Strandli og Brun nummer tre, bak Frankrike og Sveits.

SØLV I RO-EM:  Kristoffer Brun (til venstre ) og Are Strandli. Foto: Tale Fiskerstrand Gjørtz.

Strandli og Brun hadde et langt treningsavbrekk i høst og vinter, sånn sett er dagens EM-sølv en enda større prestasjon.

– Vi har mye å gå på fysisk, men avbrekket var kanskje positivt, nå som vi har sølvmedaljene fra europamesterskapet, sier Strandli.

I dagens finale over 2000 meter passerte Strandli og Brun 500 meter på tredjeplass, 1000 meter som nummer fem. Etter 1500 meter roing i lei motvind var nordmennene, som ble nummer ni i OL 1,22 sekunder bak Sveits på andreplass.

– Vi ville ikke kjøre for hardt for tidlig under de tunge forholdene, og ventet til etter passering 1500 meter med å kjøre skikkelig.

Strandli og Brun rodde sterkt på slutten i finaleheatet, passerte sveitserne Simon Schuerch og Mario Gyr og rodde inn til en fantastisk sølvplass i EM.

– Nå er de neste konkurransene Worldcup i London om tre uker, og Worldcup i Sveits om seks uker. I slutten av august er det VM i Sør-Korea, sier Strandli. Med sølvmedaljen fra EM 2013 rundt halsen.

Resultater, EM dobbeltsculler lettvekt, finale

1. Frankrike 6:56.61

2. Norge 6:58.96

3. Sveits 6:59.40

4. Italia. 7:01.51

5. Østerrike 7:03.15

6. Hellas 7:09.25