Supre Superleker

Del på Facebook

Superlekene ble en oppvisning i idrettsglede og store smil, både inne og ute i Sandnes.

– Vi har det veldig kjekt, nå gleder vi oss til festen lørdag kveld, sa Eirik Nygård og Loyd Meling, begge fra Vardeneset Ballklubb sitt ”Superlag” etter at øvelsene i og utenfor Sandneshallen var avsluttet lørdag ettermiddag.

TAKTIKKMØTE: Vardeneset snakker taktikk . Foto: Bjørn Nibe.

Nygård og Meling ankom med resten av VBKs superlag, ledere, frivillige og heiagjeng lørdag formiddag for å konkurrere i flere ulike grener: Friidrett, boccia, håndball, fotball og rally i rullestol.

Inger Høivik kom helt til semifinalen i boccia, uten at hun har trent så mye på øvelsen.

KJÆRESTER PÅ SUPERLEKENE: Inger Høivik og Bjørnar Sivertsen. Foto: Bjørn Nibe.

– Jeg følte det gikk bra i dag, en semifinale er bra det, men fotballen er viktigst, sa Høivik før hun kom tilbake til laget sitt på fotballbanen for å spille en ny kamp. Der sto kjæresten Bjørnar Sivertsen i mål, en god keeper.

Frode Felipe Shjelderup ble toppscorer for Vardeneset i fotballturneringen, ulastelig antrukket med skyggelue og solbriller. Et par av hans mål var ekte perler. Før siste kamp truet lagleder Rune Salvesen (A-lagsspiller på Vardeneset, tilbake snart etter skade,) med pølsenekt til de som ikke sto til siste slutt:

– Neste trening blir det bare løping på dere hvis vi ikke vinner nå. Nå må vi springe, sa Salvesen til sine spillere. Det hjalp visst: 5 mål til Vardeneset i siste kamp.

Inne i hallen, på indre bane i Sandneshallen, showet en opplagt og avslappet speaker Kjartan Salvesen i mikrofonen, med god hjelp av publikum og egne barn under friidretten, håndballen og rullestolrallyet.

Både Eirik Nygård og Loyd Meling deltok sportig nok i rullestolrallyet. Meling med litt kjøring fra før. Nygård helt uten.

– Veldig kjekt å kjøre, litt vanskelig over bruen, men jeg er fornøyd, det er første gang jeg prøver meg på rullestolrally, sier Eirik Nygård.

Humor i hallen

Frode Lund fra Vardeneset fikk låne mikrofonen for å fortelle denne vitsen:
– Vet du hvorfor geitene har horn?
– Det er fordi det ser dumt ut med runsdtykker.

Frode Lund (t.h.) vitser. Kjartan Salvesen og publikum ler.

Ingen grenser
I Rogaland er det mer enn 4.000 utviklingshemmede. Potensialet er stort for Superlekene, som er basert på frivillighet fra flere idrettslag i fylket.

– Det er ingen grenser for hvor stor Superlekene i fremtiden. Mange utviklingshemmede sitter hjemme denne helgen uten å delta i lekene, nå håper vi idrettslag og sponsorer tar ekstra tak og blir med i 2014, sier lederne for Superlekene 2013, Rune Løwehr og Stig Rune Høivik.

Eirik Nygård jubler under Superlekene 2013 etter sine fotballkamper og rullestolrally. Rune Salvesen (t.v.) og Kjartan Salvesen jubler også. Foto: Bjørn Nibe.