Tasta skole 160 år

Del på Facebook

Tasta skole er 160 år i år. Stavangers eldste skole har begynt feiringen, og markerer jubileet på ulikt vis.

STOLT POLITIMESTER PÅ TASTA SKOLE: Politimester Bastian: Victor Guminiski. Foto: Bjørn Nibe.

Jubileet ble innledet med fødselsdagsfest i april, med tryllekunstnere, sang og jubalong.

Som et ledd i markeringen: 30 medvirkende på og foran scenen bidro til en flott forestilling, da skuespillere fra 1.-4. trinn på tilrettelagt avdeling (TA), og kor og fortellere fra 3. trinn underholdt med sin egen, spesielle versjon av Folk og røvere i Kardemomme by på skolens scene.

KONFERANSIER PÅ FORESTILLINGEN OM FOLK OG RØVERE: Herlige Antonio. Foto: Bjørn Nibe

– Vi jobber mye med inkludering, noe Kardemommebyprosjektet er et godt eksempel på. Å se og oppleve den mottakelsen dette fikk av alle elevene under storsamlingen i skoletiden, og foran familie og slekt på kveldstid var sterkt, sier avdelingsleder Torunn Hakestad.

Tobias i tårnet, Politimester Bastian, konferansier Antonio og alle andre som høstet applaus i gymnastikksalen som skolen fikk til 125-årsjubileet i 1978: Vel fortjent.

GLEDE PÅ SCENEN: Natalie Piyanan Vorre i front. Foto: Bjørn Nibe.

Om TA:

Stavanger kommune har opprettet ”Særskilt tilrettelagt avdeling for barn med autisme” på tre skoler: Madlavoll, Eiganes og Tasta. Avdelingen på Tasta ble åpnet august 2010, og kalles TA.

Tasta skole har i dag 13 elever tilknyttet avdelingen. Disse elevene tilhører sin klasse, og deltar der når de har utbytte av det. I tillegg har alle hvert sitt treningsrom, siden de fleste har behov for enetrening, spesielt ved innlæring av nye ferdigheter.