Oregeleum

Del på Facebook

Orgelet i Vardeneset kirke er ti år. Kirken byr opp til fest – i hele helgen.

Mange vet at orgelet i Stavanger konserthus er bygget av Ryde og Berg orgelbyggeri, deres orgel nummer 100, og deres største prosjekt siden oppstarten i 1985.

Visste du at orgelet i Vardeneset kirke er bygget av samme Rude?

Orgelet i Vardeneset kirke er ti år og det markeres med fest og ”ORGELeum” i dag, lørdag og søndag.

Kirkerommet i Vardeneset kirke.

Visste du at det mektige pipeorgelet i Vardeneset kirke er helt uten forhåndsprogrammerte og datastyrte programmer på alle kombinasjonssystemene på de uttrekkbare registrene på orgelet?

– Vi gleder oss veldig til jubileet, sier Ingrid Elisabeth Berg, kantor i kirken.

Berg vil demonstrere orgelets mange muligheter og uttrykk, både solistisk og isamspill med Erlend Eggestad, elgitar og Dorrit Vignes Isachsen, sang fredag.

Lyst til å møte orgelbyggeren?

– Mitt ønske er at orgelet i Vardeneset kirke vil være til glede og inspirasjon for menighet, kantor og instrumentalister i lang tid fremover, sier orgelbygger Jan Ryde.

Litt av det som skjer i helgen i kirken:

Fredag:

Orgelskonsert. Etterpå deler orgelbygger Jan Ryde tankene bak akkurat dette instrumentet og de valgene som ble tatt underveis i byggeprosessen.

Kantor Ingrid E. Berg demonstrerer orgelets mange muligheter og uttrykk, både solistisk og i samspill med Erlend Eggestad, elgitar og Dorrit Vignes Isachsen, sang.

Etterpå: kafé med bildeutstilling og mulighet for å prøve orgelet.

Lørdag er det barneforestilling: Den bortkomne pipe:

En pipe mangler i keiserens orgel. Arrangørene lover en ellevill pipejakt med den sprø oppfinneren Kteseibos, «orgelologen» Dr. Fingerbone og framtidsorganisten Luna Luna.

Søndag er det festgudstjeneste. Et helt orkester i kirkerommet, som sammen med kor, solister og orgel bidrar med svingende barokkmusikk i gudstjenesten.

Prest er Kjersti Wee og kantorer er Ingrid E. Berg og Arnfinn Tobiassen.

Øvrige medvirkende søndag: Linn Ellise Hovland, sopran, Rønnaug Bakke, alt, Aftenbladkoret og sammensatt orkester under ledelse av Ghislain Gourvennec.

Tastavis oppdaterer saken og vil være til stede under jubileet.