Bruktmarked søndag

Del på Facebook

Søndag er det bruktmarked i bydelshuset for fjerde gang. Uten kreftsyke Anne Mai Neumann.  Anne Mai Neumann har diagnosen kreft. Over helgen skal hun begynne på flere uker med cellegiftbehandling og senere stråling på Haukeland sykehus i Bergen. Men bruktmarked i bydelshuset blir det. Før Anne Mai fikk kreftdiagnosen, sto hun som vanlig på for fullt med planlegging, organisering og markedsføring av arrangementet hun er opphavet til. Anne Mai har opplevd en stor strøm av lykkeønskninger på facebook etter at hun åpent gikk ut om sin kreftsykdom. På sin facebookprofil sier Anne Mai dette: – Nå er det min tur til å kjempe meg gjennom cellegift og stråling! Så godt oppi alt å ha masse gode mennesker ved min side. Setter enormt stor pris på hver og en av dere som har fulgt meg, tent lys for meg, som ber for meg og sender positive tanker og energier. Dette kan fort gå godt.

Anne Mai Neumann og datteren Simone, som arrangerer bruktmarkedet søndag i sin kjære mors ånd.

– Vi arrangerer bruktmarkedet i Anne Mais ånd, sier datteren Simone Neumann. Hun er som sin mor veldig opptatt av gjenbruk, og liker ikke bruk og kast-mentaliteten. For dem er det sosiale ved bruktmarkedet kanskje like viktig som å selge og kjøpe fint brukte ting. Marked og kafe Simones mann, Brede Andersen styrer ”Tante Bassa”, kafeen sammen med Mayra Neumann. Der fristes det blant annet med karbonadesmørbrød, wiener i lompe eller med potetmos, påsmurte horn og rundstykker, gulrotkake, oreokake og kringle. Hele første etasje i bydelshuset tas i bruk. Sko, klær, elektronikk, leker, klær, pyntegjenstander, interiørartikler, blader, musikk, dvd’er og mye annet skal selges, gis bort og loddes ut. Noe helt ubrukt, og resten i fin stand.

Det blir mange fristelser på bruktmarkedet for både små og store.

– Det har vært stor pågang til å delta som selger på bruktmarkedet. Alle salgsbordene ble booket tidlig. Vi kunne hatt flere salgsbord om plassen var enda større, sier Simone. Simone og Mayra skal selge en god del, de også. Tjener de nok på bruktmarkedet, kommer det kreftsyke Anne Mai til gode. – Mayra har bestemt at vårt overskudd skal mormor få glede av – hun får et spaopphold spandert av oss etter hun er ferdig med kurene, sier Simone. Som på tidligere på bruktmarkedet, selges det lodder. Gevinstene er mange, blant annet cruise Oslo-Kiel, eksklusiv dameklokke og Stelton kaffekanne. Stor interesse På facebook har nærmere 300 sagt de kommer på bydelshuset søndag. 200 kommer kanskje. – Vi åpner dørene søndag klokken 11 og har åpent til klokken 16. Husk å ta med kontanter, siden det ikke vil være mulig å betale med kort. Et godt, gammeldags bruktmarked er toppers, sier Simone Neumann.

Søndag er det igjen bruktmarked i bydelshuset.

En av de som kjøpte både nytt og brukt på et tidligere marked, Lene K. Jørpeland, skrøt veldig av bruktmarkedet på Tasta da vi snakket med henne da. – Et utrolig bra opplegg, godt organisert, med mye god mat i kaféen – laget med omtanke. På dette bruktmarkedet er det ikke så stor trengsel, det mest stressfrie bruktmarkedet vi har vært på, absolutt noe av det bedre, sa Jørpeland.