Lilleba Lindløv Hill åpner sitt kjøkken, og deler oppskrifter og mattips for Tastavis sine lesere.
– Jeg fikk inspirasjon til å lage mat av min mor. Hun laget skikkelig middag fra bunnen av hver dag, sier husmoren og hobbykokken.
Lilleba har tre barn; Lena, Hege og Mari. Fra de var babyer fikk de sunn mat.
– Ungene mine fortjente å få like sunn og god mat som jeg fikk. Fiskeboller i hvit saus med gulrot og potet. Kjøttboller i frikasesaus. Fisk, potet og erter.
– Middag trenger ikke å ta tid
Nå har ungene til Lilleba flyttet ut av barndomshjemmet. Det er ektemannen Nigel og inviterte gjester som får smake hennes kokkekunstner.
Hun skyr unna kjøttdeig og Toro-poser, og har ikke mikrobølgeovn.
– Jeg storkoser meg på kjøkkenet mens jeg lager mat, og når vi spiser. De gode tilbakemeldingene på maten gjør godt, og så har vi de gode samtalene rundt bordet, sier Lilleba.
Hun koker alltid for mye ris og poteter hver gang hun lager det. Risen og poteten blir da dekket til og satt i kjøleskapet. Risen steker eller surrer hun i pannen senere. Potetene kutter hun i biter og steker. Sammen med andre rester tryller hun frem en ny middagsrett, enkelt og rimelig.
– Middag trenger ikke å ta tid. Jeg kaster ikke matrester. Rester, hvis du har det, betyr egentlig ny middag, sier Lilleba med et stort, overbevisende smil.
Til England i påsken
Lilleba måtte avslutte sin virksomhet som leder for Romsøe’s i Hillevåg etter at kommunen og Statens vegvesen gravde vekk hele grunnlaget for bedriften. Et tap på 70.000 kroner i måneden ble for tung å bære etter at gravingen og omleggingen av veien startet 1. november 2011.
Lilleba er lokalpolitiker for Fremskrittspartiet, og ser frem til høstens valg.
Nå reiser Lilleba og ektemannen Nigel til England på påskeferie.
– Vi skal slappe av, gå turer, lese og spise god mat, sier Lilleba.
– Hva leser du i påsken, Lilleba?
– «Syersken fra Madrid» av Maria Duenas.
– Kan du dele en pastaoppskrift?
– Ja, gjerne. Carbonara:
Stek bacon i strimler. Sett stekepannen til side. Kok spaghettien. Ha fire eggeplommer, raspet parmasanost og kvernet pepper i en stor bolle. Rør rundt, og hell over i varme tallerkener. Ikke ha i kremfløte, det er juks.
Lilleba har neste ”Mathjørnet” i Tastavis 10. april.
Det hun laget for Tastavis, helstekt kylling i ildfast form, smakte aldeles nydelig. Få med deg oppskriften!