Are Strandli ror på

EKSLUSIVT FOR TASTAVIS: Are Strandli (t.v.) og Kristoffer Brun er på treningsleir i Portugal.
Del på Facebook

Rostjernen Are Strandli (24) er på treningsleir i Portugal, to timers kjøretur øst for Lisboa.

Ekslusivt for Tastavis:

– Her i Aviz er det et relativt stort hotell som er bygd med tanke på treningsleire for i hovedsak roere, men også padlere. Eieren er da også en tidligere roer. Vi har fått ny trener. Han er svensk og heter Johan Flodin, og er en særdeles fin fyr som jeg har fått et veldig godt inntrykk av, forteller tastagutten Strandli.

Strandli og resten av norgeseliten kjører to-fire treningsøkter hver dag under leiren i Portugal, det betyr 30-50 kilometer beinharde kilometere hver dag. Ben, sete og rygg får hardest belastning.

Strandli er i en opptreningsfase etter lang tids sykdom. Etter OL i London, gikk ikke ting helt hans vei. Han var på ferie i Vietnam sammen med kjæresten sin i høst. Der ble han forkjølet og fikk ørebetennelse mot slutten av oppholdet. Det var i begynnelsen av oktober.

– Etter det ble jeg aldri skikkelig frisk. Jeg kom så vidt i gang med litt trening i desember, men etter jul har jeg også hatt et par runder med magetrøbbel og forkjølelser. Hvis man ser bort fra et par halvdårlige uker der, har jeg likevel fått startet litt opptrening i begynnelsen av januar, sier Strandli.

Nå er Strandli på god vei med å bygge opp kroppen igjen. Av erfaring vet han at han reagerer veldig positivt på varme, og derfor var det også veldig viktig for han å dra til Portugal i to uker. Nå er det sommertemperaturer i Aviz, rundt 20 grader i skyggen. Solen gjør Are godt. Han trenger hver eneste solstråle nå.

Makkeren i dobbeltsculleren heter Kristoffer Brun og er fra Bergen. Vestlandsduoen Strandli og Brun satser steintøft mot VM i østen. I dette året Olaf Tufte har et friår.

Strandli og resten av landslagsguttene er hjemme etter ukene i Aviz, Portugal søndag (3. mars).

Da kommer også lagkameraten til Are Strandli i Stavanger Roklub, Asbjørn Skogen hjem. Han er fra Randaberg, og er i gruppen med de største talentene i Norge.

Tastavis kommer med mer fra romiljøet i Norge.