6i dans

DANSEPROSJEKT: Flere grupper imponerte i gymsalen på Tastaveden skole.
Del på Facebook

Stort spenn i danseuttrykket på Tastaveden skole.

10. trinn på Tastaveden har hatt prosjekt i dans som en del av kroppsøvingsfaget, et prosjekt de har hatt de siste ti årene.

– To av 12 mål i læreplanen i gym omhandler dans, sier gymlærerne Ina Stråtveit og Eivind Thoresen.

Om dette prosjektet står det:
«…Eleven skal skape og utføre en dans».

Etter tre uker med øving på trinn, koreografi og synkronisering, i storefri, etter skoletid og hjemme, var det tid for de forskjellige gruppene til å vise gymlærerne resultatet. Sted: gymsalen på skolen.
Hiphop, linedance, shuffling, moonwalk, gangnamstyle og ballett var noe lærerjuryen og Tastavis’ stuntreporter fikk oppleve.

DANSEPROSJEKT: Flere grupper imponerte i gymsalen på Tastaveden skole. Foto: Bjørn Nibe.

– Vi ser etter rytme, samhandling, kreativitet, variasjon i dansen, bruk av rommet og kostymevalg. Karakteren settes etter totalinntrykket, forteller Skårtveit og Thoresen. 

En av de gruppene som imponerte mest, danset til ”Blame it on the Boogie” med Jackson Five.
Benjamin Skregeli Steinskog, Glenn Olsson, Fredrik Engebretsen, Marc Dennis Nikolai Elagio Ruedas og Simen Innvær leverte et show til toppkarakter.

– Vi skiftet sang etter først å ha valgt en annen sang, så vi har ikke øvd så lenge. Føler det gikk bra, sier Benjamin Skregeli Steinskog med god grunn.

Lærerne er fornøyde

– Det er varierende resultater fra år til år. I år tok 99 prosent det seriøst, de har giddet å lage og øve inn dansen. Mange øver vel så mye på dette som foran en vanlig prøve. Det er sosialt, skaper positivitet og glede.

– Flere elever viser ferdigheter som verken de eller vi visste de hadde.

Opptil flere av gruppene fikk toppkarakteren 6.

– Vi burde hatt denne prøven før jul, da kunne de beste dansegruppene vært på juleballet som var, sier de engasjerte lærerne.

Tastavis’ stuntreporter  jobber med en redigert video med de unike opptak fra dansedagen.